210 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های نوپا اختصاص یافت
به گزارش مجله گرافیک، به گزارش خبرنگاران، سامانه ایران نوآفرین بر اساس مصوبه هیأت وزیران در خردادماه سال 98 در حمایت از شرکت های نوپا به نام درگاه واحد ارائه خدمات به زیست بوم نوآفرینی کشور از طریق سازمان فناوری اطلاعات ایران و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و صندوق نوآوری و شکوفایی طراحی و پیاده سازی شده است.
چشم انداز ایجاد این سامانه، تبدیل شدن به پنجره واحد ارائه خدمات به حوزه نوآفرینی در کشور و ایجاد پایگاه داده یکپارچه و جامع، برای درج و نگهداری و تحلیل اطلاعات در جهت سیاستگذاری های صحیح و کلان کشور است.
از جمله اهداف این طرح هم می توان به حمایت از کسب و کارهای نوپا، هموار کردن راستا توسعه و رشد اکوسیستم نوآفرینی، توانایی ارزیابی دقیق شرکت های نوپا در کشور، شناسایی جامعه آماری دقیق از اکوسیستم نوآفرینی، ایجاد امنیت روانی و اقتصادی برای این شرکت ها اشاره کرد.
معاونت سیاستگذاری و توسعه اقتصاد دیجیتال سازمان فناوری اطلاعات ایران به تازگی در گزارشی عملکردی، آخرین شرایط این سامانه و داده های ثبت شده در آن را به اشتراک گذاشته شده است. این گزارش مربوط به شرایط تخصیص وام وجوه اداره شده از دی ماه 1398 تا شهریور 1400 است.
341 متقاضی 210 میلیارد تومان تسهیلات گرفتند
عملکرد سامانه نوآفرین در تسهیلات پرداختی به شرکت ها و تیم های نوپای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور از محل کمیته وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات نشان می دهد که در بازه زمانی دی ماه 98 تا شهریور 1400 تا به امروز 1776 درخواست به سامانه نوآفرین ارسال شده است و مبلغ 210 میلیارد تومان تسهیلات به 341 شرکت متقاضی از محل دبیرخانه تسهیلات وجوه اداره شده وزارت ارتباطات، اختصاص یافته است.
وجوه تخصیص یافته به تیم ها و شرکت های نوپا در بازی های موبایلی، اپلیکیشن، صندوق های جسورانه، طرح های ویژه ملی، عرضه کنندگان پلتفرم، کسب و کارهای نوپا و غیرنوپا، پلتفرم ها، شتاب دهنده ها، وام کرونا، صندوق کارآفرینی، بوم واره، اقتصاد دیجیتال، محتوای دیجیتال، اصناف و سرمایه در گردش، دسته بندی شده است.
اعطای تسهیلات به تولید مودم و گوشی موبایل
در همین حال دبیرخانه وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی، در حمایت از پروژه هایی مانند تولید مودم، تولید گوشی تلفن همراه، پروژه POTN ، تجهیزات اکتیو دیتاسنتر، تولید محتوا، پروژه ابر ایران، تجهیزات انتقال 400 گیگ و 23 مورد وام کرونا مشارکت داشته است.
همچنین در قرارداد عاملیت با یک صندوق کارآفرینی، 75 مورد تسهیلات به رقم 22 میلیارد و 308 میلیون تومان پرداخت شده است.
سهم گروههای مختلف از تسهیلات پرداختی
19 میلیارد برای حرکت به سمت حمایت های هوشمند و هدفمند
در راستای حرکت به سمت حمایت های هوشمند و هدفمند، کمیته تسهیلات وجوه اداره شده سازمان فناوری اطلاعات ایران، مبلغ 19 میلیارد و 574 میلیون تومان در قالب طرح بوم واره پرداخت کرده است.
در همین حال طی این مدت مبلغ 17 میلیارد و 380 میلیون تومان وام کرونا به حوزه هایی مانند خدمات گردشگری و تور بلیط، پلتفرم های غذا و ارائه خدمت در محل و تولیدکنندگان نرم افزار تخصیص یافته است.
سهم 4 درصدی فعالان اقتصاد دیجیتال از تسهیلات
بررسی ها نشان می دهد که بیشترین سهم گروه های مختلف از دریافت این تسهیلات مربوط به طرح های ویژه ملی است و سهم شرکت های مرتبط با اقتصاد دیجیتال از این تسهیلات 4 درصد و سهم حمایت های هوشمند و هدفمند 9 درصد است.
در بازه زمانی دی ماه 98 تا شهریور 1400 بیشترین تسهیلات پرداخت شده مربوط به فروردین 1400 بوده و میانگین پرداخت وام تأیید شده هم ماهانه 10 میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام شده است.
جزئیات کامل از نحوه عملکرد شرایط وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات (کمیته درآمد) در این لینک واقع شده است.
منبع: خبرگزاری مهر