طرز تهیه کشک کدو مجلسی کرمانی بسیار لذیذ به 2 روش
به گزارش مجله گرافیک، کشک کدو یکی از غذاهای محلی کرمان است که علی رغم خوشمزگی و مقوی بودنش، طرز تهیه بسیار آسانی دارد. این در اصل با استفاده از کدو سبز تهیه می شود. اما شما می توانید کشک کدو را به روشی دیگر و به سبک مازندرانی نیز تهیه کنید. در این کشک کدو از کدو حلوایی به جای کدو سبز استفاده می شود. اما طرز تهیه کشک کدو حلوایی چگونه است؟ آیا چیزی در مورد طریقه درست کردن کشک کدو با کدو سبز می دانید؟ در این مقاله از سرویس می توانید با طرز تهیه کشک کدو به دو روش مختلف آشنا شوید. پخت کشک کدو بسیار شبیه است و حتی ساده تر از آن. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد طرز تهیه کشک و کدو پاسخ خواهیم داد.
خواص غذای کرمانی کشک کدو
*کدو سبز علاوه بر فیبر بسیار بالایی که دارد، کالری بسیار پایینی داشته و در دسته مواد غذایی با کالری منفی به شمار میرود.
*مواد موجود در کدو سبز باعث کاهش فشار و قند خون شده و از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می کند.
*این ماده غذایی به دلیل مقدار بسیار بالای آنتی اکسیدن باعث جلوگیری از شده و سوخت وساز بدن را به شدت افزایش می دهد.
*کدو سبز جزو غذاهایی است که قند خون را کاهش می دهند و مانع از جذب کلسترول می شود.
*خواص این گیاه سبز بسیار بالاست و مصرف آن حتی برای بیمارانی که دچار آسم هستند به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی بسیار توصیه می شود.
*اما به خاطر داشته باشید که اگر فشار خون شما به سرعت افت می کند، کدو سبز را حتما با فلفل و یا سیر طبخ کنید تا دچار افت فشار شدید نشوید.
*کشک، دیگر ماده اصلی کشک کدوی کرمانی سرشار از کلسیم است. کشک به دلیل حجم بالای کلسیم، مصرفش برای کسانی که مشکل پوکی استخوان دارند، بسیار توصیه می شود.
* شامل مقادیر زیادی پروتئین بوده و تمامی خواص شیر را هم دارد.
*افرادی که دچار سوء هاضمه هستند با مصرف منظم کشک می توانند بر این بیماری غلبه کنند. چرا که کشک تعادل اسید معده را حفظ کرده و سطح (pH)، آن را به حالت نرمال برمی گرداند. کشک هم مانند کدوی سبز خاصیت لاغری دارد.
*کلسیم زیاد موجود در کشک باعث کاهش هورمون کورتیزول شده که بر اثر استرس زیاد در بدن فرد ترشح می شود و از افزایش وزن ناشی از ترشح زیاد هورمون و متعاقبا پرخوری جلوگیری می کند.
*این ماده غذایی در عین حال برای کسانی که از رنج می برند بسیار مفید است. چرا که مصرف مداوم آن باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می شود.
طرز تهیه کشک کدو با کدو سبز
مدت زمان آماده سازی: 10 دقیقه
مدت زمان پخت: 15 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کشک و کدو با گردو
- کدو: 4 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- کشک: به مقدار لازم
- گردوی آسیاب شده: به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن مایع سرخ کردنی: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه کشک کدو
کشک کدو علیرغم ساده بودن سرشار از مواد مفید برای بدن بوده و در عین حال پختن آن زمان زیادی هم نمی گیرد. برای تهیه این غذا با کشک و گردو مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول؛ سرخ کردن کدوها
در اولین مرحله از طرز تهیه کشک کدو باید کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد کرده و سرخ می کنیم. البته کسانی که رژیم غذایی با محدودیت سرخ کردن دارند، می توانند کدوها را بخارپز کنند. (همچنین می توانید کدوهای خرد شده را داخل قابلمه ریخته، درب قابلمه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا کدوها آهسته آهسته پخته شده و نرم شوند.)
مرحله دوم؛ سرخ کردن سیر و پیاز
یک عدد پیاز و دو حبه سیر را خرد کرده به طور جداگانه سرخ می کنیم. بخشی از پیاز سرخ شده را به کدو سرخ شده اضافه می کنیم. اگر کدو را بخار پز کرده اید در همان ابتدا یک عدد پیاز رنده کرده و به کدوهایتان در قابلمه اضافه می کنید تا کدوها به همراه پیاز رنده شده بخارپز شوند و طعم پیاز را به خود بگیرند.
در این شیوه دیگر نیازی نیست پیاز را سرخ کنید و به کدو اضافه کنید. فقط مقداری سیر را سرخ کرده تا در مرحله آخر پخت غذا برای تزیین روی غذا از استفاده کنید. حتی اگر با سرخ کردن سیر هم مشکل دارید می توانید سیرها را هم در همان مرحله اولیه به ظرف کدوی خرد شده روی گاز اضافه کنید. تا همراه با پیازهای رنده شده و کدوها بخارپز شود.
مرحله سوم؛ له کردن و مزه دار کردن کدوها
در این مرحله از کشک کدو ساده، کدوها را با کمک گوشتکوب له کرده و کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم. سپس مقداری آب به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید کدوها به خوبی پخته و نرم شوند.
مرحله چهارم؛ آماده کردن کشک کدو
در آخرین مرحله از طرز درست کردن این غذا با کشک و گردو کمی کشک به مقدار دلخواه به کدوها اضافه می کنیم. اجازه می دهیم تا کشک کدو برای یک دقیقه بجوشد. سپس پودر گردو را هم با مواد مخلوط می کنیم. کشک کدوی کرمانی آماده سرو است. برای تزیین از سیرداغ، و آماده شده روی آن بریزید.
طرز تهیه کشک کدو حلوایی
طرز تهیه کدو کشک شمالی یا کشک کدو با کدو تنبل کمی با کشک کدوی عادی فرق دارد. برای پخت این غذا ابتدا باید پیاز را با نمک و زردچوبه تفت دهید. سپس عدس پخته شده را به آن اضافه کنید. کدو حلوایی خرد شده را با چند حبه سیر بپزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا کاملاً نرم شود.
بعد از پخت کدو، آن را با گوشتکوب له کنید و سپس همه مواد کشک و کدو حلوایی را داخل قابلمه بریزید و خوب با هم مخلوط نمایید. اجازه دهید خوراک کدو حلوایی با کشک شما برای چند دقیقه دیگر بجوشد و جا بیفتد، سپس آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بدون آرد ذرت
نکات و فوت و فن های طرز تهیه کشک کدو
*در طرز تهیه کشک کدوی ساده با کدو سبز برخی ترجیح می دهند علاوه بر سیرداغ از نعنا داغ هم استفاده کنند.
*در تهیه کشک کدو معمولا از کشک مایع استفاده می شود. اما برخی به دلیل مقدار پروتئین بسیار بالای کشک خشک، آن را آسیاب کرده و به جای کشک مایع در خوراک هایی مثل کشک کدو از آن استفاده می کنند.
*در طرز تهیه کشک و کدو حلوایی یا کشک و کدو سبز می توانید مقداری زعفران به کشک اضافه کنید و غذا را با آن تزیین نمایید.
*در طرز تهیه کشک کدو تنبل می توانید به جای پختن کدوها آن ها را در روغن سرخ کنید تا غذای شما خوش طعم تر شود.
*در طرز تهیه کشک کدو با گوجه می توانید از همان ابتدا گوجه فرنگی را هم مثل کدو سرخ یا بخارپز کنید.
منبع: افق کوروش