غذای مقرون به صرفه برای شام و ناهار ، دستور 30 غذای مالی

به گزارش مجله گرافیک، غذای مقرون به صرفه برای ناهار و شام چی خوبه؟ اگر سوال شما هم این است، خوب است بدانید که غذاهای بدون گوشت و گیاهی، بسیاری از انواع سالادها، بیشتر غذاهای نونی و تعداد قابل توجهی از غذاهای ساده و فوری را می توانید به عنوان غذای کم هزینه، مالی و مقرون به صرفه در وعده های و سرو کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا یک منوی مفصل از انواع غذای مقرون به صرفه برای شام و ناهار را در اختیارتان بگذاریم.

غذای مقرون به صرفه برای شام و ناهار ، دستور 30 غذای مالی

غذای ارزان و کم هزینه برای شام و ناهار چی درست کنیم؟

درست کردن یک وعده غذای با کیفیت و خوشمزه لزوما به صرف هزینه زیادی احتیاج ندارد. شما با اندکی خلاقیت، با استفاده از رسپی مناسب و مواد اولیه درجه یک می توانید یک غذای کم هزینه و ارزان برای شام و ناهار مهمانی یا خودمانی تهیه کنید.

لیست و غذاهای ارزان برای ناهار مفصل است. در واقع، مجموعه قابل توجهی از انواع پاستا و ماکارونی، برخی از غذاهای اصیل ایرانی، تعداد زیادی از انواع املت، خورش با مرغ یا گیاهی، غذاهای نونی مثل کوکو و کتلت بدون گوشت و … را می توان در لیست غذاهای مالی که با بودجه کم تهیه می شوند، جا داد.

توجه داشته باشید، در هنگام پخت غذای ارزان باید به کیفیت و تنوع مواد اولیه هم اهمیت بدهید. به این ترتیب، هم غذای کم هزینه ای را میل می کنید و هم انرژی، ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج برای بدن تان را تامین می کنید.

راستی، شما برای درست کردن انواع غذای ارزان و مالی برای شام و ناهار به مواد اولیه متنوعی مانند ، ، و ، ،،، ، چاشنی و ادویه جاتی مثل، ، ، ،، ، و … احتیاج دارید. تمام این محصولات را می توانید به روش های اینترنتی و از فروشگاه های بخرید.

خورش دال عدس

غذای ارزان برای شام و ناهار چی درست کنم؟ خورش دال عدس یک غذای نونی ارزان و کم هزینه و در عین حال مقوی برای شام و ناهار است. حکم این خورش برای جنوبی ها مثل باقالی قاتوق برای شمالی هاست، در همان سطح محبوب و البته خوشمزه و لذیذ. با این تفاوت که خورش دال عدس معمولا با فلفل تند طبخ می گردد و خبری از سبزی در پخت آن نیست.

خورش دال عدس خوزستانی معمولا با برنج کته سرو می گردد. اما اگر در پی یک شام پختنی نونی و سبک هستید خورش دال عدس را بدون برنج سرو کنید. در لیست غذاهای ارزان و ساده، خورش دال عدس یک شام سبک و البته غذای نونی فوری است چون در عرض نیم ساعت حاضر است. این غذا را هم با گوشت چرخ نموده و هم بدون گوشت می توانید درست کنید.

برای تهیه خورش دال عدس خوزستانی با گوشت چرخ نموده، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ نموده کنار بگذارید. نیمی از پیازها در روغن تفت دهید و وقتی سبک شدند گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت عوض شد نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها گرفته و گوشت هم سرخ گردد. در مرحله بعد 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. وقتی گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.

حالا عدس های پاک شده را خوب با آب بشورید تا پایان آب روی عدس شفاف گردد. عدس های شسته شده را به همراه سیب زمینی خرد شده و 2 یا 3 لیوان آب روی شعله ملایم گاز بپزید. تمر هندی را هم خیس کنید و سپس هسته ها و تفاله های تمر هندی را از صافی رد کنید تا فقط شیره تمر هندی را داشته باشید. می توانید 1 قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

یتیمچه

ناهار و شام ارزون چی درست کنم نونی باشه؟ یتیمچه هم یک غذا واسه شام ساده و ارزان است که برای پخت آن، احتیاج به زمان زیادی ندارید. مواد تشکیل دهنده آن هم کاملا در دسترس هستند. گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی و فلفل دلمه ای، ترکیب اصلی یتیمچه هستند. البته می توانید از سبزی های معطر و ادویه های دلخواه هم در آن بهره ببرید. برخی هم کدو سبز را با این مواد ترکیب یا آن را با بادمجان جایگزین می نمایند.

برای درست کردن یتیمچه به روش تهرانی ها ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست بگیرید یا رنده کنید. بادمجان های خرد شده را در میزانی آب و نمک بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته گردد و البته روغن کمتری هم به خودش بگیرید.

پیازها را نگینی خرد کنید و در میزان کمی روغن تفت دهید. سیر رنده شده را هم اضافه کنید. همین که بوی سیر بلند شد حالا بادمجان هایی که آبکش نموده و شسته ایم و آبش خشک شده به همراه فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را به ترکیب پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کوفته تبریزی گیاهی

اگر می خواهید یک غذای ارزان و بدون گوشت برای ناهار و شام درست کنید که هم ساده باشد و هم تکراری نباشد پیشنهاد ما به شما کوفته تبریزی بدون گوشت است. یک غذای نونی سبک که قطعا گیاهخواران هم حسابی از آن استقبال می نمایند. در این روش پخته کوفته تبریزی، سویا جایگزین گوشت می گردد.

برای تهیه کوفته تبریزی با سویا، ابتدا آلوها را در آب ولرم خیس کنید. برنج و لپه را جداگانه بپزید. از آن جا که کوفته ها قرار است باز هم در سس مخصوص بپزند، برنج و لپه و را نیم پز بردارید. سویا را می توانید با آب گرم خیس کنید. اما برای گرفتن بوی سویا بهتر است اجازه دهید سویا با آب و یک یا دو عدد سیر و کمی زردچوبه 5 دقیقه بجوشد. سپس سویا را آبکش کنید و با دست فشار بدهید تا آب اضافی آن خارج گردد.

در ادامه طرز تهیه کوفته گیاهی باید مواد کوفته شامل برنج و لپه نیم پز شده و سویای خیسانده شده را چرخ کنید. برای این کار می توانید از چرخ گوشت یا غذاساز بهره ببرید تا مواد کاملا به شکل پوره درآیند.

یکی از پیازها را نیز جداگانه با رنده درشت رنده کنید. پیاز رنده شده را با دست بفشارید تا آب اضافه آن گرفته گردد، سپس تفاله پیاز به دیگر مواد چرخ شده اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید. آب پیاز را هم برای سس کوفته نگه دارید.

برای مطالعه ادامه مراحل درست کردن این کوفته گیاهی روی لینک مقالهکلیک کنید.

ماکارونی با سویا

ماکارونی با سویا یک گزینه ایده آل برای افرادی است که می خواهند غذای ارزان برای شام و ناهار بپزند که در عین حال، خوشمزه و برای همه افراد خانواده محبوب هم باشد.

البته، اغلب مردم عادت دارند ماکارونی را با گوشت چرخ نموده درست نمایند اما اگر قصد دارید به دلایل مختلف مصرف گوشت را در رژیم غذایی روزانه محدود کنید یا هر از چند گاهی گیاهخواری کنید، ماکارونی یا اسپاگتی رشته ای و فرمی با سویا یک گزینه عالی در لیست غذاهای ساده و ارزان برای شام و ناهار بدون گوشت است.

برای درست کردن یک ماکارونی قرمز خوشمزه با سویا و قارچ ابتدا به مدت 2 الی سه ساعت سویا را در یک لیوان شیر خیس کنید و به آن میزانی فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. بعد از این مدت سویا را آبکش کنید و خوب فشار دهید تا شیر اضافی آن گرفته گردد. پیازها را هم ریز و حبه ای خرد کنید و در میزانی روغن تفت دهید. وقتی که پیازها سبک شدند کمی دیگر آن ها را سرخ کنید تا کاراملی شوند.

زردچوبه را اضافه کنید و زمانی که زردچوبه تفت خورد و طعم خامی آن گرفته شد گوجه فرنگی های رنده شده را اضافه کنید. آب گوجه فرنگی باید خوب کشیده و سرخ گردد. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را هم اضافه کنید.

حالا نوبت اضافه کردن سویا است. بعد از ریختن سویا در سس گوجه فرنگی چند قاشق آب به سویا اضافه کنید تا سویا خوب بپزد. سپس سویا را خوب تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. بعد از حدود 5 یا شش دقیقه سایر ادویه جات به علاوه نمک به سویا اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا طعم فلفل و ادویه و نمک به خورد سویا بروند.

برای خواندن ادامه مراحل و فوت و فن های خوشمزه شدن آن روی لینک مقاله موردنظر کلیک کنید.

کباب کوبیده با سویا

کباب کوبیده با سویا به خاطر این که بدون گوشت درست می گردد می تواند برترین گزینه غذای ارزان برای شام و ناهار مهمانی یا خودمانی باشد. برای تهیه مایه کباب کوبیده به این روش می توانید از گوشت چرخ نموده و سویا به صورت نصف نصف بهره ببرید یا فقط از سویا بهره ببرید.

برای تهیه کباب کوبیده با سویا، ابتدا باید سویاها را در یک کاسه بریزید و میزانی آب به آن اضافه کنید. چند ساعت سویا را در آب خیس کنید. سپس سویا را با دست فشار دهید و به ظرف دیگری منتقل کنید. بعد از خیس خوردن سویا باید از طریق چرخ گوشت دو بار سویا را چرخ کنید تا بافت آن نرم گردد.

سپس سویاهای چرخ شده را در یک ظرف مناسب بریزید و برای درست کردن کباب کوبیده با سویا کنار بگذارید. توجه داشته باشید که وزن سویای شما بعد از خیس خوردن و فشار دادن باید حدود 500 گرم باشد.

برای مشاهده ادامه مراحل درست کردن این غذای خوشمزه و ارزان که می توانید با برنج یا نان سرو کنید، روی لینک مقاله کلیک کنید.

خورش کاری بامیه هندی

خورش کاری بامیه هندی یک غذای گیاهی و بدون گوشت است که با برنج کته یا برنج چلو و حتی فقط با نان سرو می گردد و می تواند عنوان یکی از مناسب ترین گزینه های غذای ارزان برای ناهار و شام که خیلی هم سریع حاضر می گردد را به خودش اختصاص دهد.

برای تهیه کاری بامیه تند و تیز، ابتدا باید بامیه ها را بشویید و در یک آبکش بریزید تا آب اضافی بامیه خارج گردد. سپس، با استفاده از یک چاقوی تیز، دُم بامیه ها را تا جایی کوتاه کنید که بافت بامیه آسیب نبیند. در غیر این صورت، در انتهای کار، خورش کاری بامیه شما لزج می گردد.

میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه منتظر بمانید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس، بامیه ها را در تابه بریزید و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. با انجام این کار، رنگ بامیه ها تغییر نموده و طعم و عطرشان بهتر می گردد. در ادامه، بامیه ها را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

در فاصله تفت تماشا بامیه ها باید پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. میزانی روغن سرخ کردنی را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا کاملا داغ گردد. مراقب باشید، روغن بیش از میزان داغ نگردد و نسوزد. سپس، قطعات پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید. پیاز را حدود یکی دو دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی و سبک گردد.

برای پوره کردن زنجبیل تازه، ابتدا باید با یاری یک چاقوی تیز قطعه ای از ریشه زنجبیل را جدا کنید. پوست زنجبیل بسیار لطیف و نازک است. بنابراین، برای گرفتن پوست زنجبیل به جای چاقو و پوست کن بهتر است از یک قاشق یا یک قطعه سیم ظرفشویی تمیز یا حتی پد ظرفشویی یاری بگیرید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

نرگسی لوبیا سبز

نرگسی لوبیا سبز یکی از غذاهای خوشمزه با لوبیا سبز است. لوبیا سبز یکی از سبزیجات پرخاصیت و مفید برای سلامتی است که با ترکیب تخم مرغ، یک غذای مقوی و سیرنماینده نونی خواهد شد. اگر آخر ماه است و گوشت های داخل فریزر ته کشیده و در پی رسپی یک غذای ساده و مالی برای شام و ناهار هستید، می توانید نرگسی لوبیا سبز را درست کنید که یک غذای شمالی با لوبیا سبز است.

در ابتدا، لوبیا سبزها را پاک کنید. سر و ته لوبیاها را با چاقوی تیز جدا کنید و لوبیاها را در میزان ها 3 تا 4 سانتی متری خرد کنید. می توانید لوبیاها را درشت تر هم خرد کنید. لوبیا سبزها را در یک قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید.

حدود 5 دقیقه صبر کنید تا گل و لای لوبیاها پاک گردد. سپس آنها را در آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید و بشویید. اگر لوبیا سبز تازه ندارید از لوبیا سبز منجمد بهره ببرید و صبر کنید تا یخ لوبیاها باز گردد.

لوبیا سبزهای شسته شده را کنار بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد. پیازها و سیرها را در این فاصله پوست بگیرید. پیازها را به صورت خلالی نازک یا نگینی ریز خرد کنید. سیرها را هم ریز خرد نموده یا رنده کنید.

در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. بعد از سرخ شدن پیازها، سیرها را هم در تابه بریزید و برای 1 دقیقه تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد.

سپس لوبیا سبزها را در تابه بریزید و هم بزنید تا سرخ شوند. حدود 5 دقیقه لوبیا سبزها را تفت دهید. گوجه ها را بشویید و رنده کنید. می توانید به صورت نگینی ریز هم آنها را خرد کنید. بعد از سرخ شدن لوبیا سبزها، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید تا طعم خام ادویه ها هم گرفته گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کباب کوبیده با سنگدان مرغ

کباب کوبیده با سنگدان مرغ یکی از ارزان ترین روش های درست کردن کباب کوبیده است که شما می توانید به راحتی در منزل آن را تهیه کنید. با کمی خلاقیت و استفاده از سنگدان مرغ شما می توانید یک کباب کوبیده خوش طعم و عطر را به عنوان یک غذای ارزان و کم هزینه برای شام و ناهار مهمانی یا خودمانی طبخ کنید.

برای تهیه کباب کوبیده با سنگدان مرغ، ابتدا باید سنگدان های مرغ را تمیز کنید و بشویید. لایه و پوست اضافی داخل سنگدان را کاملا جدا نموده و زیر آب بشویید. بعد از اینکه سنگدان ها کاملاً تمیز شسته شد، آنها را داخل یک آبکش قرار داده و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج شده و کاملاً خشک شوند.

سپس، سنگدان ها را به همراه دنبه، 2 تا 3 مرتبه در دستگاه چرخ گوشت ریخته و کاملاً چرخ کنید تا ترکیب مواد یکدست گردد. شما می توانید با استفاده از ساطور هم دنبه و سنگدان را خوب خرد و ریز کنید.

در ادامه، پیاز را رنده کنید. پیاز رنده شده را فشار دهید تا آبش گرفته گردد. حالا، تفاله پیاز رنده شده را به ترکیب گوشت و دنبه چرخ شده یا ساطوری اضافه کنید. اگر سنگدان مرغ و دنبه را ساطوری نموده اید، بهتر است پیاز را نیز با رنده درشت خوب رنده کنید و سپس به این ترکیب اضافه کنید. پیاز بوی سنگدان مرغ را در کوبیده از بین می برد. پس از اینکه مواد کباب کوبیده را کاملاً چرخ کردید، میزانی نمک و فلفل سیاه به ترکیب پیاز، دنبه و سنگدان مرغ چرخ شده اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

کتلت بدون گوشت و گیاهی

کتلت بدون گوشت یک غذای ارزان برای شام یا ناهار و یک گزینه مناسب برای افراد گیاهخوار و کسانی است که به هر علتی ممنوعیت مصرف گوشت دارند. برای تهیه کتلت بدون گوشت، ابتدا سیب زمینی ها را تمیز بشویید و صبر کنید تا آب آن کاملاً خشک گردد.

سپس کف ظرف خود را به میزان یک سانتی متر نمک بریزید. سیب زمینی ها را روی لایه نمک کف قابلمه گذاشته و درب قابلمه را ببندید. با حرارت کم، حدود 2 ساعت زمان ضروری است تا سیب زمینی ها کاملاً پخته شوند. شما بعلاوه می توانید به روش معمول با استفاده از دو لیوان آب و یک قاشق نمک نیز سیب زمینی ها را بپزید. پخت سیب زمینی با آب جوش حدود یک ساعت زمان احتیاج دارد.

سپس، پوست سیب زمینی ها را گرفته و با استفاده از رنده ریز آنها را پوره کنید. بعلاوه می توانید با استفاده از گوشتکوب، سیب زمینی ها را به خوبی له کنید. این کار را در یک ظرف بزرگ انجام دهید تا همه سیب زمینی ها به خوبی له شوند.

تخم مرغ ها را هم در یک ظرف دیگر بریزید و نمک، فلفل سیاه، زعفران، زردچوبه، سیر رنده شده و سبزیجات معطر خشک را به آن اضافه کنید. این ترکیب را خوب بزنید تا تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شوند.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

خوراک خاویار بادمجان

اگر از هواداران انواع غذا با بادمجان باشید، احتمالا نام خاویار بادمجان هم به گوش تان خورده است. این غذا البته اصالتا روسی است و روس ها به آن ایگرا می گویند. به عنوان یک غذای ارزان برای ناهار و شام فوری، ایگرا یا خاویار بادمجان هم لذیذ است و هم با مواد ساده ای درست می گردد. شما می توانید خاویار بادمجان را با نان، برنج کته یا برنج چلو نوش جان کنید.

برای درست کردن خوراک خاویار بادمجان مجلسی ابتدا باید بادمجان ها را روی منقل یا دستگاه گریل و یا داخل فر کبابی کنید. یادتان باشد بادمجان شیرین و تازه رنگ براقی دارد و کم تخم است و برترین گزینه برای درست کردن خوراک خاویار بادمجان مجلسی است.

از سوی دیگر برای این که پوست بادمجان کبابی به راحتی جدا گردد وقتی پوست بادمجان روی شعله گاز کاملا سوخت و گوشت آن نرم شد زیر شیر آب سرد بگیرید.

بعد از گرفتن پوست بادمجان آن ها را ساطوری خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم ریز خرد و ساطور کنید. حالا پیازهای ساطوری خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

حین سرخ شدن پیاز به آن ها زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته گردد. بعد از این که پیازها طلایی شدند گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی خوب کشیده گردد و سرخ گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

آلو متر هندی

آلو متر یا آلو مطر یک غذای بدون گوشت و فوری هندی برای ناهار یا شام ساده و ارزان است که با استفاده از سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه فرنگی به صورت کاملا گیاهی درست می گردد. آلو در زبان هندی به معنای سیب زمینی است. شما می توانید آلو متر را به عنوان یک غذای ساده و سریع کم هزینه هم به عنوان خوراک با نان و هم به عنوان خورش همراه با برنج کته سرو کنید.

برای تهیه آلو متر هندی، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. حالا، پیاز شسته و بدون پوست را به صورت نگینی خرد نموده و به تابه اضافه کنید. در فاصله سرخ شدن پیازها، سیر و زنجبیل را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. سپس، پوره سیر و زنجبیل را نیز در تابه بریزید و همراه با پیاز برای یک دقیقه تفت دهید.

سپس، زردچوبه، ادویه کاری، زیره، گرام ماسالا، فلفل سیاه و فلفل قرمز را در تابه بریزید و برای مدت کوتاهی تفت دهید تا عطرشان آزاد گردد. سپس، پوره گوجه فرنگی را نیز با میزانی نمک به محتویات تابه اضافه کنید. این ترکیب را هم بزنید و یکی دو دقیقه منتظر بمانید تا پوره گوجه فرنگی سرخ گردد و به روغن بیفتد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

دمی گوجه

اگر می خواهید یک غذای کم هزینه و ارزون درست کنید دمی گوجه یا دمپخت گوجه که برخی ها به آن استانبولی پلو هم می گویند یکی از خوشمزه ترین و سریع ترین انواع غذای ارزان برای تهیه یک ناهار یا شام مالی است. این غذای برنجی با ماست یا سالاد شیرازی و سبزی خوردن حسابی لذیذ است و در کمتر از یک ساعت آماده می گردد.

برای تهیه دمی گوجه با سیب زمینی، ابتدا باید گوجه فرنگی ها را بشویید. سپس آن ها را کمی خرد کنید و در میکسر یا غذاساز بریزید. گوجه ها را آن قدر میکس کنید تا کاملاً پوره شوند. برای این کار می توانید از رنده نیز بهره ببرید.

سپس، پیازها را نگینی خرد نموده و در روغن داغ خوب تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. میزانی فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه به پیازها اضافه کنید، کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها گرفته گردد.

بعد از این که پیازها به خوبی سرخ شدند، باید سیب زمینی ها را بشویید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس سیب زمینی ها را به پیاز اضافه کنید. چند دقیقه سیب زمینی را تفت دهید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

سوسیس بندری

اگر در پی یک دستور پخت یک غذای ارزان برای شام و ناهار هستید که هم رسپی آسانی داشته باشد و هم فوری و سه سوته آماده گردد، ساندویچ سوسیس بندری یکی از گزینه های مناسب برای شما است. از آن جا که کمتر کسی دست رد به سینه این غذای نونی خوشمزه می زند، می توانید ساندویچ سوسیس بندری را در دورهمی ها در حجم زیاد هم سرو کنید.

برای درست کردن سوسیس بندری به روش ساندویچی ها، ابتدا پیازها را خلالی و یکدست خرد کنید که موقع سرخ کردن نسوزند. وقتی پیازها سبک و سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویه جات را اضافه کنید تا طلایی شوند و طعم خامی آن ها گرفته گردد، مراقب باشید رب و ادویه ها نسوزند.

وقتی روغن به رنگ نارنجی عایدی شعله گاز را خاموش کنید. حالا سوسیس های به صورت اُریب یا حلقه ای خرد شده را جداگانه سرخ کنید. می توانید برای درست کردن این غذا از سوسیس خانگی () بهره ببرید تا هزینه ها کمتر گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

خوراک لوبیا چیتی

خوراک لوبیا چیتی یک غذای نونی خوشمزه است که با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی درست می گردد. این خوراک ساده، مقوی و گیاهی یک ایده مناسب غذای ارزان برای شام و ناهار خودمانی است که کوچک و بزرگ دست رد به سینه آن نمی زنند. خوراک لوبیا چیتی را برخی با قارچ و برخی بدون قارچ می پسندند که اتفاقا نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است.

برای تهیه این غذای مالی، ابتدا باید لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لوبیا چیتی حداقل باید 12 ساعت خیس بخورد. در این مدت چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملاً گرفته گردد. از طرف دیگر این کار موجب می گردد تا لوبیا بهتر و سریع تر پخته گردد.

سپس، لوبیاها را در یک قابلمه مناسب بریزید و میزانی آب به آن اضافه کنید. به ازای هر 3 لیوان لوبیا چیتی باید 6 لیوان آب به لوبیاها اضافه کنید. سپس کمی فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به آن اضافه کنید. سپس قابلمه لوبیا را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به خوب پخته گردد. در این مدت زمانی که لوبیاها کمی پخته می شوند، به سراغ آماده کردن سس خوراک لوبیا بروید.

در ادامه، پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس میزانی روغن در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید داغ گردد. پیاز را به روغن داغ اضافه کنید و آن قدر سرخ کنید تا رنگ پیازها طلایی گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

دو پیازه آلو

دو پیازه آلو در اصل همان دو پیازه سیب زمینی است که در بین شیرازی ها به دو پیازه آلو معروف است، علت آن هم این است که شیرازی ها هم مثل هندی ها به سیب زمینی، آلو می گویند. بنابراین در یکی از خوشمزه ترین غذاهای شیرازی اثری از آلو بخارا، آلو قیسی یا آلو جنگلی نیست و به جای آن از سیب زمینی استفاده می گردد. درست کردن دو پیازه آلو به عنوان شام یا ناهار ارزان، بسیار آسان است و مواد اولیه ساده ای هم دارد.

برای درست کردن دو پیازه سیب زمینی با رب گوجه فرنگی، سیب زمینی ها را بشویید و در یک قابلمه، با میزانی آب، روی حرارت آبپز کنید. سیب زمینی ها را به قطعات مکعبی 1/5 سانتی متری، خرد کنید و کنار بگذارید.

پیازها را هم پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید. آنها را در تابه با میزانی روغن سرخ کنید. زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز را هم اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را به تابه بیفزایید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا رب رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته گردد. سیب زمینی های خرد شده را هم به تابه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا به صورت یکدست، رنگ غذا به قرمزی بزند.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

آلو گوبی

آلو گوبی یا آلو گبی یکی از ساده و گیاهی است که با ادویه های متنوع و سبزیجاتی مانند گل کلم و سیب زمینی درست می گردد. اگر شما هم هوادار غذاهای نونی پر ادویه و بدون گوشت هستید که سریع آماده می شوند، می توانید آلو گوبی را به عنوان یک غذای ارزان برای شام و ناهار فوری آماده کنید.

برای تهیه آلو گوبی، ابتدا باید سیب زمینی ها را بشویید و همراه با میزانی آب در قابلمه بریزید. بسته به نوع سیب زمینی، قابلمه را به مدت 20 تا 40 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید تا سیب زمینی ها کاملا آب پز شوند.

در این فاصله، گل کلم را هم بشویید و در ابعاد نسبتا مساوی و به صورت گل های کوچک خرد کنید. میزانی آب و اندکی نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. گل کلم را به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید.

در فاصله پختن سیب زمینی و گل کلم، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با میزانی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. در ادامه، سیر و زنجبیل را هم پوست بگیرید و به صورت ریز رنده نموده و به تابه حاوی پیاز داغ اضافه کنید.

زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، میزان کمی نمک و ادویه گرام ماسالا را نیز داخل تابه بریزید. این ترکیب را یکی دو دقیقه تفت دهید تا عطر و رنگ ادویه ها آزاد گردد. حالا، سیب زمینی و گل کلم آب پز شده را به قطعات دلخواه خرد کنید و به این تابه اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خورشت دروغگو

خورشت دروغگو یا دورگو یکی از غذاهای سنتی استان گیلان است که اصالت آن به شهر لشت نشا از توابع رشت می رسد. خورش دروغگو یک غذای کاملا گیاهی و ارزان مناسب ناهار و شام است. این خورشت در واقع ترکیبی است از خورش قرمه سبزی و خورش فسنجان و البته بدون گوشت یا مرغ است، به همین علت نام دروغگو را روی این غذا گذاشتند.

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت دروغگوی مجذوب کننده گیلانی باید ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار یاری می نماید نفخ لوبیا گرفته گردد و راحت تر بپزد. سبزی های معطر شامل نعنا، گشنیز، جعفری و چوچاق را نیز کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.

مغز گردو را هم با دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی خرد کنید تا جایی که کاملا به شکل پودر دربیاید. در این مرحله از طرز تهیه دروغگو خورش به دو عدد پیاز میانه احتیاج دارید. پیازها را پوست بگیرید، بشویید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه با سایز مناسب را به همراه میزان کافی از روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ گردد. پیازها را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها کاملا شیشه ای و سبک شوند.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

اسپاگتی گوجه فرنگی ساده و پنیری

در میان انواع غذا با ماکارونی اسپاگتی ایتالیایی با سس گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین و مالی ترین آنها و به همین علت جزو برترین غذاهای ارزان و مالی برای ناهار و شام است.

این اسپاگتی سریع و بدون گوشت در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد و برای درست کردن آن، به مواد ساده ای احتیاج دارید. بعلاوه گیاهخواران و کسانی که ممنوعیت مصرف گوشت دارند، می توانند این اسپاگتی وگان را به عنوان وعده ناهار یا شام تهیه و سرو نمایند.

برای درست کردن اسپاگتی گوجه فرنگی ساده و پنیری، ابتدا فر را روشن و روی دمای 150 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. کف یک سینی فر را کمی چرب کنید. 8 تا 10 عدد گوجه فرنگی را بشویید و به صورت حلقه ای خرد کنید.

حلقه های گوجه فرنگی را در سینی فر بچینید و روی آنها میزانی فلفل سیاه و نمک بپاشید. سینی را در فر به مدت 30 دقیقه (یا کمی بیشتر) بگذارید تا گوجه ها کبابی شوند. اگر فر ندارید گوجه های حلقه شده را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید.

در حین پخت گوجه ها، سس اسپاگتی را درست کنید. پیاز و سیر را پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و سیر را هم رنده کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.

در ادامه زردچوبه، نمک، فلفل سیاه یا را اضافه کنید. چند ثانیه بعد، پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. سپس درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا پوره های گوجه به مدت 15 دقیقه تفت بخورند و طعم خام آنها گرفته گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خوراک سوسیس هندی

خوراک سوسیس هندی یک غذای نانی و ساندویچی هندی است که مانند دیگر غذاهای هندی با ادویه های متنوعی تهیه می گردد. این خوراک مخصوص هندی یک غذای سه سوته و فوری است که با مواد ساده ای درست می گردد، به همین علت، مناسب کسانی است که زمان زیادی برای آشپزی ندارند و می خواهند یک غذای ارزان برای شام و ناهار آماده نمایند. خوراک سوسیس هندی شباهت زیادی به خوراک سوسیس بندری ایرانی دارد.

برای تهیه خوراک سوسیس هندی، ابتدا پوسته پلاستیکی سوسیس را جدا کنید و آن را به شکل دایره و یا نیم دایره و به صورتی که نه خیلی ضخیم باشد و نه خیلی نازک برش بزنید. سپس، برش های سوسیس را با روغن داغ تفت دهید و بگذارید از هر دو سمت سرخ شوند. در ادامه، سوسیس ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

سیب زمینی ها را هم را خوب بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید و آنها را در همان روغنی که سوسیس را تفت دادید، تفت دهید. وقتی سیب زمینی ها به خوبی سرخ شدند آنها را نیز از تابه خارج کنید، در ظرف دیگری بریزید و کنار بگذارید.

حالا، پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید. پیاز داغ در خوراک سوسیس هندی حتما باید به صورت درشت باشد و در غذا دیده گردد. پیاز را تا جایی که سبک و طلایی گردد تفت دهید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله کلیک کنید.

دمپختک باقالی

دمپختک باقالی یا دمی باقالی زرد یکی از اصیل ترین غذاهای برنجی و بدون گوشت ایرانی است. یک غذای سریع و ساده اصالتا تهرانی برای غذای ناهار و شام ارزان که مواد اصلی آن برنج، باقالی زرد و زردچوبه است و برخی هم موقع سرو یک عدد تخم مرغ نیمرو روی آن می گذارند.

در اولین مرحله از طرز تهیه دمپختک باقالی باید برنج را با آب فراوان بشویید. سپس آن را برای 1 تا 2 ساعت در آب و میزانی نمک خیس دهید. این کار موجب می گردد برنج بهتر قد بکشد.

سپس باید باقالی زرد را همراه با آب در قابلمه بریزید و میزانی نمک به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید تا باقالی های زرد بپزند. در این مرحله باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کنید. بعد از این که پیازها کمی سبک شدند، میزانی زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

نرگسی اسفناج

نرگسی اسفناج یکی از قدیمی ترین، مقوی ترین و ساده ترین انواع املت و جزو غذاهای ایرانی با تخم مرغ است که در سال های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. نرگسی اسفناج غذایی گزینه مناسبی برای شام و ناهار مالی است.

برای تهیه نرگسی اسفناج، ابتدا باید اسفناج ها را پاک کنید و بشویید. اجازه دهید اسفناج ها در آبکش خشک شوند. سپس آن ها را در قطعات درشت خرد کنید.

برای پخت اسفناج احتیاج به آب ندارید چون اسفناج خودش آب می اندازد. پس برای پخت اسفناج ها را در یک قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز به مدت 15 دقیقه بخارپز شوند.

در این فاصله 3 عدد پیاز را خلالی و نازک خرد کنید و تفت دهید تا سبک شوند. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم به پیازها اضافه کنید و پیازها را خوب سرخ کنید تا کاملا کاراملی شوند.

حالا اسفناج های پخته شده را به پیازها اضافه کنید و همراه با آن ها کمی تفت دهید تا آب اسفناج کاملا کشیده گردد و اسفناج هم کاملا سرخ گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کوکو سویا و سیب زمینی

کوکو سویا و سیب زمینی از آن دسته غذاهای خوشمزه با سویا است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می زند. طرز تهیه این کوکو خوشمزه به عنوان یک غذای نونی محبوب به عنوان غذای کم هزینه برای شام و ناهار بسیار پرهوادار است.

برای درست کردن این کوکوی خوشمزه ابتدا باید سویا را خیس کنید. برای این که سویا طعم لذیذتری پیدا کنید می توانید آن ها را در شیر خیس کنید. 30 دقیقه زمان برای خیس خوردن سویاها در شیر یا آب کافی است.

بعد از خیس خوردن سویاها حسابی آب یا شیر آن ها بگیرید. سویاها را مشت مشت بردارید و حسابی بچلانید. سیب زمینی خام و پیاز را رنده کنید و آب شان را بگیرید. سیرها را هم رنده کنید و به سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مایه کوکو را درست کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

غذاهای ارزان با تخم مرغ برای شام و ناهار

غذای ارزون با تخم مرغ چی بپزم؟ تخم مرغ یکی از مفیدترین و مقوی ترین مواد غذایی برای بچه ها و بزرگترهاست است که از آن در طبخ غذاهای مختلف برای شام و ناهار استفاده می گردد. غذاهای تخم مرغی معمولاً هم مزه بسیار لذیذی دارند و هم برای بدن مفید هستند. شما می توانید با ترکیب تخم مرغ در انواع غذاها، ساده ترین و سالم ترین وعده های غذایی را آماده کنید. برای مشاهده لیست روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

باقلا قاتق

غذای ارزان برای ناهار و شام با تخم مرغ چی بپزم؟ اگر شما هم همین سوال را دارید، پیشنهاد می کنیم باقلا قاتق را امتحان کنید. باقلا قاتق یا باقلا قاتوق از غذاهای خوشمزه و یک مدل خورشت ساده رشتی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یک خورشت ایرانی خوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده ترین مواد پخته می گردد و بسیار مقوی و سیرنماینده است.

برای تهیه این غذای سریع با تخم مرغ شما به لوبیا کشاورزی، سیر، تخم مرغ و شوید تازه یا خشک احتیاج دارید. برای پخت خورشت باقلا قاتق رشتی ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. 4 الی 5 ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن ها را عوض کنید. سپس، لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد. پوست لوبیاها را بگیرید و آن ها از وسط دو نیم کنید.

در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و 4 عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نگردد و سیرها نسوزند. به جای روغن مایع می توانید از روغن حیوانی بهره ببرید این بستگی به ذائقه شما دارد. میزان سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحلروی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کوکو سیب زمینی

یکی دیگر از غذاهای ارزان برای ناهار و شام با تخم مرغ، نسخه های مختلف کوکو است. کوکو سیب زمینی را به عنوان یک نمونه از انواع غذای ساده و مالی برای شام با سیب زمینی پخته یا سیب زمینی خام درست می نمایند. اگر سیب زمینی با سیب زمینی پخته درست می کنید زمان بیشتری برای پخت لازم دارد (به خاطر مرحله پخت سیب زمینی) و هم کمی بیشتر از کوکو سیب زمینی با سیب زمینی خام روغن به خودش می گیرد.

برای درست کردن کوکو سیب زمینی با سیب خام ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز، رنده کنید. بهتر است پیازها را با رنده کمی درشت تر رنده کنید و آب پیاز را بگیرید. سیب زمینی و پیاز رنده شده را با هم مخلوط کنید.

در یک ظرف جداگانه تخم مرغ ها را بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید. تخم مرغ های همزده را به مخلوط سیب زمینی و پیاز اضافه کنید. در صورت استفاده از سیر تازه، سیرها را ریز رنده و اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه کوکو آماده گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب کلیک کنید.

میرزا قنامی

میرزا قنامی یک غذای ساده و پرهوادار شمالی است که در لیست انواع غذای ارزان برای ناهار یا شام نیز واقع شده است. در اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قنامی مجلسی خانگی به روش سنتی شمالی باید بادمجان ها را به خوبی بشویید.

سپس بادمجان ها را به نوبت روی آتش یا شعله گاز بگیرید تا کبابی شوند. برای این کار باید بادمجان ها را آن قدر کبابی کنید که پوست بادمجان کاملاً بسوزد و ترد گردد. داخل بادمجان هم باید حتما مغز پخت گردد. برای این که طعم بادمجان کبابی شما مجذوب کننده تر گردد، در صورت امکان بهتر است آن ها را روی زغال کبابی کنید. به این ترتیب بادمجان عطر دودی بیشتری می گیرد و خوشمزه تر می گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کوکو سبزی

غذای ارزان برای شام و ناهار چی بپزم با نون؟ یکی از انواع خوراک ها برای شام مالی نونی کوکو سبزی است. کوکو سبزی هم از آن دسته غذاهای فوری و در عین حال با رمز و رازهایی برای خوشمزه تر شدن است که اگر بلد باشید یک غذای کم هزینه و لذیذ میل خواهید کرد.

روش پخت سنتی کوکو سبزی به صورت سرخ کردن مایه کوکو در ماهیتابه است اما اگر کوکو سبزی را در فر درست کنید حالت رژیمی پیدا می نماید و به همین علت برای سرو در وعده شام مناسب تر است. حتی می توانید کوکو سبزی را با هر نانی که دوست دارید ساندویچ کنید و برای ناهار سر کار هم آن را سرد یا گرم میل کنید.

برای درست کردن کوکو سبزی مجلسی خوشمزه با بافت پف دار، ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با زعفران دم نموده، سیر رنده شده، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پیاز داغ خشک، نمک و فلفل سیاه خوب هم بزنید. سبزی کوکو را هم به مایه تخم مرغ اضافه کنید و باز هم بزنید تا سبزی و مایه تخم مرغ خوب با هم ترکیب شوند و مایه کوکو آماده گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

انواع غذای ارزان با تن ماهی برای شام و ناهار

از بگیرید تا پاستا و کوکو و املت؛ همه با استفاده از یک قوطی کنسرو تن ماهی برای شام و ناهار مالی آماده می شوند. برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سالاد ماکارونی با تن ماهی

سالاد ماکارونی با تن ماهی، یکی از انواع سالاد ماکارونی خوشمزه است و می تواند یک غذای ارزان برای شام و ناهار مهمانی یا خودمانی و حتی دانشجویی باشد. در تهیه این سالاد، با اندکی خلاقیت می توانید از سبزیجات و مخلفات متنوعی بهره ببرید و طعم های جدیدی را به سالادتان اضافه کنید.

معمولا از سس مایونز به عنوان سس سالاد پاستا با تن ماهی استفاده می گردد ولی می توانید از ماست چکیده یا ماست یونانی یا ترکیب ماست و سس مایونز هم به عنوان سس این مدل سالاد ماکارونی بهره ببرید.

برای تهیه سالاد تن ماهی با ماکارونی فرمی، تن ماهی را در یک قابلمه کوچک بگذارید و روی آن آب بریزید. ظرف را روی حرارت قرار دهید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد.

سپس در ظرف دیگر، کنسرو ذرت و کنسرو نخود فرنگی یا کنسرو سبزیجات که ترکیبی از این دو است را هم بجوشانید. اگر کنسرو ذرت و نخود فرنگی ندارید، ذرت و نخود فرنگی خام را با آب بجوشانید. به میزان 10 دقیقه این سبزیجات را بجوشانید تا نیم پز و نرم گردد.

برای درست کردن سالاد ماکارونی به ماکارونی فرمی احتیاج داریم. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید آب جوش بیاید. کمی نمک و روغن به آب اضافه کنید. روغن باعث جلوگیری از چسبیدن پاستاها می گردد و نمک هم طعم پاستا را بهتر می نماید.

ماکارونی فرمی یا پاستا را بعد از جوشیدن آب، در قابلمه بریزید و بر اساس دستورالعمل روی پاکت (8 تا 12 دقیقه)، پاستاها را بجوشانید تا نیم پز و نرم شوند. سپس پاستاها را در صافی آبکش کنید و اگر به هم چسبیده اند، با آب سرد آنها را جدا کنید

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

پلو با تن ماهی

پلو با تن ماهی یا پلو تن از آن دسته غذاهای خوشمزه با تن ماهی است که به هر شکل و دستوری که پخته گردد لذیذ و پرهوادار است. شما می توانید تن ماهی را در کنار انواع پلو مخلوط با طعم های مختلف به عنوان غذای ارزان برای شام یا ناهار خودمانی یا حتی برای مهمانی و دورهمی آماده کنید.

برای تهیه گوجه پلو با تن ماهی ابتدا برنج را به مدت 30 دقیقه با آب و نمک بخیسانید. سپس، آب برنج را خالی کنید و در قابلمه آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه اجازه بدهید قل بخورد. زمانی که ظاهر برنج کمی حالت ترک خورده پیدا کند، بهتر است برنج را آبکش کنید. در ادامه، سیر له شده و پیاز نگینی خرد شده را در روغن کمی تفت دهید.

حالا گوجه فرنگی را اضافه دهید. آب گوجه ها که کشیده شد، 2 قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا خامی رب گرفته شده و رنگ باز کند. سپس به این ترکیب، کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

کوکو تن ماهی

برای تهیه غذای کم هزینه با تن ماهی و سیب زمینی، کوکوی ماهی برترین گزینه است. این غذای خوشمزه بسیار سریع درست می گردد و طعم فوق العاده ای دارد. برای درست کردن کوکو ماهی که یکی از انواع کوکوهای ساده و مقوی است ابتدا باید سیب زمینی ها را بپزید. سپس روغن تن ماهی را جدا کنید و همراه با چند حبه سیر، پیاز و روغن زیتون در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید.

سیب زمینی های پخته شده را پوست بگیرید و رنده کنید. بهتر است سیب زمینی ها را رنده کنید تا چسبناک نشوند و کوکو ماهی حالت پفکی و ترد پیدا نمایند. سپس پوره ماهی، سیر، پیاز و روغن زیتون را با سیب زمینی ها مخلوط کنید تا یک مایه یکدست برای کوکو ماهی به دست آورید.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه کوکو ماهی تن مرحله به مرحله می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.

انواع غذای ارزان با کشک برای شام و ناهار

داشتن یک لیست طرز تهیه انواع غذا با کشک می تواند به شما یاری کند تا غذاهای متنوع و خوشمزه ای را برای منوی شام یا لیست ناهار ارزان و کم هزینه با آن آماده کنید. اما آیا می دانید با کشک چه غذاهایی میشه درست کرد؟ با طرز تهیه چند نوع غذا محلی با کشک آشنایی دارید؟ برای مشاهده لیست روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کشک بادمجان

کشک بادمجان در عین سادگی یکی از لذیذترین غذاهای نونی برای شام و ناهار است که با بادمجان آماده می گردد. ترکیب طعم بادمجان میکس شده با سیر، پیاز داغ و نعناع داغ طعم بی نظیری به این غذا می بخشد.

برای تهیه کشک بادمجان، ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید و روی آن ها میزانی نمک بپاشید. 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا تلخی و آب قهوه ای بادمجان ها خارج گردد. سپس آن ها را خشک و در تابه با میزانی روغن سرخ کنید.

بادمجان های کاملا سرخ و طلایی شده را در یک قابلمه تفلون بریزید و سیر را روی آن ها رنده کنید. می توانید سیرها را به صورت حبه ای هم به بادمجان ها اضافه کنید و اجازه بدهید با بادمجان بپزند.

می توانید یک حبه یا همه سیرها را نگه دارید تا هنگام آماده کردن پیاز داغ، با پیاز سرخ کنید. اگر می خواهید سیر را در آخرین مرحله سرخ کنید، حتما بعد از اینکه پیاز طلایی شد، سیر را اضافه کنید. چون سیر زودتر از پیاز سرخ می گردد و در نتیجه می سوزد و تلخ می گردد. در حدی که عطر سیر بلند گردد، کافی است.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کله جوش اصفهانی

کله جوش اصفهانی یا کال جوش یک غذای ساده، مقوی و فوری است که با مواد اولیه در دسترسی آماده می گردد به همین دلیل یک غذای ارزان برای شام و ناهار است. کله جوش در شهرهای مختلف به شیوه های متنوع طبخ می گردد. یکی از مشهورترین و ساده ترین روش های پخت کله جوش، کله جوش اصفهانی است.

برای پخت کله جوش اصفهانی، دو عدد پیاز میانه را به صورت خلالی درشت خرد کنید تا در غذا دیده گردد. سپس، پیاز را تا جایی که سبک و طلایی گردد تفت دهید.

سپس، 4 حبه سیر را هم پوست بگیرید و بشویید و با رنده ریز و یا با سیر له کن آنها را به صورت پوره درآورید. سیرهای پوره شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیاز تفت دهید تا جایی که عطر سیر بلند گردد. حواستان باشد که سیر زیاد تفت نخورد چون سریع می سوزد و سیاه می گردد.

مغز گردو را نیز خرد کنید. مغز گردو نباید ریز و یا له گردد بلکه سایزش باید به میزان ای باشد که موقع خوردن زیر دندان بیاید. میزانی از گردو خرد شده را برای تزیین کله جوش نگه دارید و بقیه آن را به پیاز و سیر در حال تفت خوردن اضافه کنید و یک دور همه مواد را هم بزنید تا طعم یکدیگر را بگیرند. گردو را تا جایی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته گردد.

در یک تابه دیگر میزان کافی از روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، نعنا خشک را اضافه کنید و در حد 30 ثانیه آن را تفت دهید و بلافاصله از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که نعنا خشک روی حرارت خیلی زود می سوزد. میزانی از نعنا داغ را برای تزیین کال جوش اصفهانی نگه دارید و بقیه را هنگام پخت بهره ببرید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره غذاهای ارزان برای ناهار و شام

غذای ارزان برای شام چی درست کنیم؟

برای آن که شب ها خواب آرام تر و با کیفیت تری داشته باشید، بهتر است در وعده های شام غذای سبک و ساده نوش جان کنید. بنابراین، انواع سالاد ماکارونی ساده و کم سس، انواع سوپ، غذاهای ساده مثل یتیمچه، انواع کوکو سبک و نونی و غذاهایی مثل کتلت بدون گوشت، کله جوش، یا خوراک لوبیا از برترین گزینه ها برای شام کم هزینه هستند.

غذای مالی برای ناهار مهمانی چی خوبه؟

کباب کوبیده با سویا، کباب کوبیده با سنگدان، خورش کاری بامیه هندی، آلو متر هندی، کتلت بدون گوشت، کوکو با تن ماهی، سالاد ماکارونی با تن ماهی و کوفته تبریزی با سویا از برترین گزینه های غذای ارزان برای ناهار مهمانی هستند.

چه غذایی به عنوان یک گزینه شیک برای شام ارزان مناسب است؟

کوکو سبزی، پلو تن، اسپاگتی با سس گوجه فرنگی، سالاد ماکارونی با تن ماهی و کتلت بدون گوشت جزو غذاهای شیک و ارزان برای ناهار و شام مالی هستند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آبان 1403 بروزرسانی: 24 آبان 1403 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 2460

به "غذای مقرون به صرفه برای شام و ناهار ، دستور 30 غذای مالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذای مقرون به صرفه برای شام و ناهار ، دستور 30 غذای مالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید