خبرنگاران آیا مکمل ملاتونین به افزایش حافظه کمک میکند؟
به گزارش مجله گرافیک، تهران - خبرنگاران - مطالعات اخیر محققان دانشگاه توکیو در ژاپن نشان می دهد مکمل ملاتونین و دو متابولیت آن در بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی نقش دارد.
از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.
اگر در داروخانه ها و عطاری ها قدم بزنید، تبلیغات مختلفی را در مورد محصولات و مکمل های افزایش حافظه و پیشگیری از آلزایمر خواهید دید.
مطالعات اخیر نشان می دهد مکمل های ملاتونین که در حال حاضر برای بهبود اختلال خواب تجویز می شوند، نقش موثری در حافظه و جلوگیری از آلزایمر دارند.
بر اساس این مطالعات حیوانی ملاتونین حاوی دو متابولیت به نام های AFMK و AMK است که در بهبود حافظه نقش دارند.
متابولیت مولکول هایی هستند که ملاتونین به محض ورود به بدن به آن ها تجزیه می شود.
این مطالعه نشان می دهد ملاتونین و متابولیت های آن در هیپوکامپ مغز تجمع می یابند که مسئول حافظه و خاطرات است.
ملاتونین هورمونی است که توسط غده اپی فیز در مغز ترشح می شود. مهمترین مسئولیت این هورمون تنظیم ریتم شبانه روزی بدن و چرخه خواب است. بنابراین از مکمل های این هورمون برای مقابله با اختلال خواب استفاده می شود.
علاوه بر بهبود خواب، این هورمون در مدیریت سیستم ایمنی بدن، فشار خون و سطح هورمون کورتیزول نیز نقش دارد.
بهبود سلامت چشم، کاهش علائم افسردگی فصلی و کاهش ریفلاکس معده از دیگر فواید این آنتی اکسیدان است.
تاثیر ملاتونین بر بهبود حافظه نیز به تازگی تایید شده است و محققان در تلاشند تا دوز مناسب آن را برای افزایش حافظه تایید کنند.
بر اساس مطالعات قبلی رژیم غذایی و ورزش منظم نقش موثری در کاهش ابتلا به آلزایمر و زوال شناختی دارند.
بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز، رژیم غذایی مدیترانه ای است.
رژیم مدیترانه ای به طور معمول شامل چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است.
این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو می شود.
در رژیم غذایی مدیترانه ای جایی برای گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد.
استفاده از مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا و غلات و محصولات لبنی کم چرب در این رژیم غذایی توصیه شده است.
مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد که آجیل، انواع کلم، گوجه فرنگی، انواع توت، ماهی و تخم مرغ، توانایی مغز را به طور چشمگیری افزایش می دهند و از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل جلوگیری می کنند.
منابع :
پایگاه خبری مدیکال اکسپرس
پایگاه خبری هلث لاین
منبع: ایرنا