بو دادن پسته خام روی بخاری با طعم های نمکی، آبلیمویی و زعفرانی

به گزارش مجله گرافیک، بو دادن پسته خام و تر روی بخاری یکی از آسان ترین است. شما می توانید پسته های خام را از طریق نمک، آبلیمو و یا زعفران و از طریق بخاری به راحتی در خانه برشته کنید و تبدیل به پسته شور کنید. در این مقاله از در آموزش شور کردن و برشته کردن پسته خام روی بخاری را برای شما آماده نموده ایم.

بو دادن پسته خام روی بخاری با طعم های نمکی، آبلیمویی و زعفرانی

مواد لازم جهت برشته کردن پسته خام روی بخاری

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
پسته خام1 کیلوگرم
نمک2 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 قاشق چای خوری
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: یک شب تا صبح

مدت زمان شور کردن پسته روی بخاری: حدود 1 ساعت

مراحل تهیه پسته خام شور روی بخاری (روش اول)

بو دادن پسته را در فصل زمستان روی بخاری می توانید انجام دهید. در این روش برای برشته کردن پسته از سینی روحی بهره ببرید و مطابق مراحل زیر پسته شور را در خانه آماده کنید.

مرحله اول: پسته ها را از یک شب قبل در محلول آب و نمک بخیسانید

برای برشته کردن پسته روی بخاری، پوست نرم و اولیه پسته خام را جدا کنید و پسته با پوست سخت را در یک ظرف مناسب بریزید. یک لیوان آب به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید پسته های خام یک شب تا صبح در این محلول بمانند.

شما می توانید برای تهیه نمک به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: پسته ها را از صافی رد کنید

در این مرحله از برشته کردن پسته خام با نمک در بخاری، بعد از گذشت مدت زمان لازم پسته ها را از صافی رد کنید تا از محلول جدا شوند. سپس پسته ها را در روی یک پارچه نخی خشک و تمیز قرار دهید تا آب و نمک اضافی از آن خارج گردد.

مرحله سوم: پسته های خام را روی بخاری حرارت دهید

بخاری را روی حرارت ملایم قرار دهید. حرارت بخاری نباید زیاد باشد. یک سینی روحی با سایز مناسب انتخاب کنید و پسته ها را روی آن بچینید. پسته ها را طوری در سینی بچینید که روی هم قرار نگیرند. بهتر است، پسته ها را در بخش های اطراف و کناره های سینی قرار دهید. چون دمای وسط سینی بالاتر است و احتمال سوختن پسته ها وجود دارد.

سپس زمان دهید تا پسته ها کاملا برشته شوند. در این بین چند بار پسته ها را زیر و رو کنید که همه قسمت های پسته به طور یکسان حرارت ببیند و خشک گردد.

مرحله آخر: پسته بوداده با نمک را سرو و نگهداری کنید

بعد از آنکه پسته ها روی بخاری کاملا برشته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه ای اجازه دهید تا در دمای محیط خنک گردد. سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.

شما می توانید انواع آجیل از جمله و را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز بو دادن پسته خام با نمک و زعفران روی بخاری (روش دوم)

برای آنکه پسته بو داده شده روی بخاری طعم زعفرانی و شکلی مجلسی پیدا کند از اندازهی زعفران در تهیه آن بهره ببرید. برای این کار با توجه به حجم پسته اندازهی زعفران را بسابید و با آب گرم یا چند قطعه یخ بگذارید تا دم بکشد و رنگ بگیرد. سپس به همراه نمک و آبلیمو و آب یک محلول زعفرانی درست کنید.

پسته ها را در این محلول به مدت یک شب تا صبح بخیسانید تا مزه ها کاملا به خورد پسته ها برود. بعد از گذشت این مدت زمان پسته ها را از صافی رد کنید و مطابق مراحل بالا پسته نمکی زعفرانی را روی بخاری برشته کنید.

شما می توانید برای تهیه زعفران به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

روش بو دادن پسته خام با نمک و آبلیمو روی بخاری (روش سوم)

استفاده از اندازهی آبلیمو در بو دادن پسته خام با نمک روی بخاری، باعث می گردد تا یک پسته ترش و شور داشته باشید. برای این کار اندازهی نمک را با اندازهی مساوی از آبلیمو و آب ترکیب کنید.

پسته ها را یک شب تا صبح در محلول مورد نظر بخیسانید و سپس از صافی رد کنید. برای تهیه پسته شور و ترش خانگی روی بخاری یک سینی روحی مناسب انتخاب کنید و مطابق مراحل بالا اجازه دهید تا پسته ها برشته شوند.

شما می توانید برای تهیه آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در روش های بو دادن پسته خام روی بخاری

  • می توانید از چاشنی های دیگر مانند فلفل قرمز، سرکه سفید، آبغوره، پاپریکا، دارچین، سبزی خشک معطر و … نیز در برشته کردن پسته ها بهره ببرید.
  • اگر پسته بعد از حرارت تماشا روی بخاری هنوز رطوبت دارد، آن را روی پارچه و در برابر هوای آزاد قرار دهید تا پسته ها کاملا خشک شوند. اگر پسته رطوبت داشته باشد خیلی زود کپک خواهد زد.
  • خیساندن پسته در محلول آب و نمک اگرچه اجباری نیست اما این کار باعث می گردد طعم شوری نمک بهتر به خورد پسته خام برود.
  • مقدار استفاده از انواع چاشنی برای طعم دار کردن پسته شور به روش بازاری کاملا سلیقه ای است.
  • برای بو دادن پسته خام روی بخاری، دما را روی درجه مناسب تنظیم کنید. دمای پایین و تفت دادن مهم ترین ترفند بو دادن پسته است. در این صورت، کیفیت پسته پایین نمی آید.
  • بو دادن یا برشته کردن پسته به خاطر افزودن طعم و رنگ به پسته خام انجام می گردد. با بو دادن پسته، علاوه بر رنگ و طعم، بافت پسته هم تغییر می نماید که مناسب ذائقه افراد بیشتری از جمله بچه ها است.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره نمکی کردن پسته خام با حرارت بخاری

پسته بو داده شده روی بخاری را تا چند وقت می توان نگهداری کرد؟

پسته خام را اگر به صورت اصولی برشته نموده باشید، می توانید در یک ظرف در بسته و در یخچال به مدت شش ماه از آن نگهداری کنید.

چرا پسته بو داده شده در خانه کیفیت پایینی دارد؟

اگر پسته ای که در خانه برشته نموده اید کیفیت پایینی دارد به این علت است که از مواد با کیفیتی استفاده ننموده اید. استفاده از پسته سالم و تازه شرط مهمی در کیفیت پسته های بو داده شده است. با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و رعایت چند نکته ساده پسته بو داده روی بخاری در خانه کیفیتی مشابه با کیفیتی بازاری خواهد داشت.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 آبان 1403 بروزرسانی: 6 آبان 1403 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 2443

به "بو دادن پسته خام روی بخاری با طعم های نمکی، آبلیمویی و زعفرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بو دادن پسته خام روی بخاری با طعم های نمکی، آبلیمویی و زعفرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید