6 آبمیوه موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن در آستانه پاییز
به گزارش مجله گرافیک، سیستم ایمنی بدن دائما فعال است و معین می نماید که کدام سلول ها به بدن شما تعلق دارند و کدامیک مهاجم هستند. در این میان، تقویت سیستم ایمنی بدن با دوز سالم ویتامین ها و مواد معدنی لازم است.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، میوه ها و سبزیجات منابع بسیار بزرگ از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی هستند که می توانند به سلامت و داشتن سیستم ایمنی مطلوب یاری نمایند.
شاید بعضی افراد به میزان کافی در طول روز این مواد مغذی را دریافت ننمایند؛ با این حال دستورهای ساده، سریع و خوشمزه ای برای نحوه مصرف آب انواع میوه ها و سبزیجات برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد:
- آب کلم: کلم نه تنها یک سبزی بسیار خوشمزه و همه کاره است؛ بلکه سرشار از ویتامین های متعدد، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ... محسوب می گردد. کلم منبع بزرگ ویتامین آ، ث، منیزیم، ویتامین ب 6، مس و آهن است. مصرف کلم همراه با چغندر که منبع خوبی از فولات و ویتامین ها است، ضروری به نظر می رسد.
- آب گوجه فرنگی: منبع بسیار خوبی از ویتامین ث و ویتامین آ است که هر دو برای سلامت سیستم ایمنی بدن مفید هستند.
- ترکیب آب توت فرنگی و کیوی: سرشار از ویتامین ث است و به همراه نعناع که منبع خوبی از فولات، ویتامین آ، منیزیم و روی محسوب می گردد، برای تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. لازم به ذکر است منیزیم ناکافی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و قرارگیری در معرض عفونت می گردد.
- آب کدو تنبل: منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب 6 و ویتامین E به همراه روی است. روی در فراوری سلول های سفید خون و آنتی بادی به منظور مبارزه با عفونت مفید است.
- آب هویج: هویج منبع بزرگ از بتا کاروتن و ویتامین آ است. ویتامین آ نقش اساسی در تنظیم سیستم ایمنی بدن ایفا می نماید و به بدن برای مبارزه با عفونت و و حفظ سلول ها یاری می نماید. این سلول ها به گروهی از گلبول های سفید خونی که به عنوان لنفوسیت ها شناخته می شوند متعلق است و نقش اصلی و مرکزی را در ایمنی سلولی ایفا می نمایند. ویتامین آ به افزایش فعالیت سلول های سفید خون برای دفاع بدن یاری می نماید.
- آب پرتقال و گریپ فروت: در کل آب مرکبات مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است و به مبارزه با رادیکال های آزاد می رود. ویتامین ث به فراوری گلبول های سفید خون و آنتی بادی و در نهایت مقابله با مهاجمان خارجی یاری می نماید. کمبود ویتامین ث می تواند منجر به تاخیر در بهبود زخم، ناتوانی در مبارزه با عفونت و اختلال در پاسخ ایمنی گردد.
منبع: گردشبان