طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز با و بدون فر در خانه

به گزارش مجله گرافیک، از تهیه خمیر پیتزا و زمان زیادی که برای تهیه آن صرف می کنید، خسته شده اید؟ پیتزای سیب زمینی آب پز، یک جایگزین سریع و خوشمزه برای شماست. در این روش تهیه پیتزا از سیب زمینی آب پز به جای خمیر پیتزا استفاده می گردد. این پیتزا که بافت نرم و لطیفی دارد با وجود طعم بی نظیر سیب زمینی به همراه پنیر و سایر مواد دلخواه به شما یک پیتزای خاص، کامل و دلچسب می دهد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پیتزا با خمیر پیتزا آماده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه پیتزا با سیب زمین آب پز با و بدون فر را مرور خواهیم کرد.

طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز با و بدون فر در خانه

مواد لازم برای تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز

  • سیب زمینی 1/5 کیلوگرم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پنیر چدار رنده شده 1/2 پیمانه
  • آرد برنج یا آرد ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • پنیر موزارلا رنده شده 1 پیمانه
  • مواد لازم برای رویه پیتزا (سوسیس، گوجه و …) به اندازه لازم
  • ریحان و آویشن خشک به اندازه لازم

طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز

1. آماده کردن سیب زمینی و لایه سیب زمینی

اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز با فر این است که فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سیب زمینی های آب پز را له نموده و در یک کاسه بزرگ بریزید. پنیر چدار، تخم مرغ، آرد برنج، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را به سیب زمینی های له شده اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. مخلوط سیب زمینی را روی سینی فر پهن نموده و به شکل یک دایره به قطر 30 سانتی متر درآورید.

2. پخت پیتزا

پوسته سیب زمینی را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی و خشک شود. پوسته پخته شده را از فر خارج نموده و پنیر موزارلا، گوجه گیلاسی، ریحان خشک، آویشن خشک و سوسیس یا پپرونی را روی آن بپاشید. پیتزا را به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا پنیر آب شود. پیتزا را از فر خارج نموده و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. سپس به برش های دلخواه تقسیم نموده و سرو کنید.

طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آبپز بدون فر

یکی دیگر از روش های تهیه پیتزا با سیب زمینی این است که آن را بدون فر و در ماهیتابه تهیه کنید. روش تهیه و پخت پیتزای سیب زمینی به این روش هم درست مثل روش تهیه با فر است فقط در این روش به جای آن که سینی فر را گرم کنید، باید ماهیتابه خود را با کمی روغن چرب کنید و بعد که گرم شد سیب زمینی را داخلش پهن کنید و اجازه دهید خود را بگیرد سپس از روی گاز بردارید و تاپینگ را که شامل سس گوجه و باقی مواد مثل پنیر و انواع سبزیجات مناسب است را روی آن بریزید و مجدد روی شعله کم گاز بگذارید تا به آرامی پنیر آب شده و پیتزای شما آماده شود.

نکات تکمیلی برای تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز

تهیه و پخت پیتزا با سیب زمینی آبپز چه در فر انجام شود چه در ماهیتابه کار ساده ای است که فقط باید نکات و فوت وفن های آن را هم رعایت کنید.

تهیه پیتزا سیب زمینی به روش کمپیر استانبول

یکی دیگر از روش های اصیل تهیه این غذا به ترکیه برمی شود که در آن سیب زمینی به شکل کامل استفاده می شود یعنی سیب زمینی پخته را برش می دهند و با یک وسیله سنگین فقط له می نمایند، این در حالی است که در پیتزای سیب زمینی، سیب زمینی را رنده یا له نموده و به عنوان خمیر استفاده می نمایند. بعد روی همان را با تاپینگ های اصیل مثل کره، پنیر و بعضی ادویه های خاص تهیه می نمایند.

نکات مهم برای تهیه خمیر سیب زمینی برای پیتزا

برای تهیه لایه خمیری پیتزا با سیب زمینی بهتر است حتما برای چسبندگی بهتر پوسته سیب زمینی آرد برنج یا آرد ذرت در مخلوط بهره ببرید. البته استفاده از روغن، فرقی هم ندارد روغن زیتون باشد یا روغن دیگر بخش مهم دیگری برای تهیه خمیر سیب زمینی پیتزاست.

ضخامت پوسته مناسب پیتزای سیب زمینی

ضخامت پوسته پیتزا با سیب زمینی درست مثل ضخامت پیتزا با خمیر به سلیقه شما بستگی دارد. اگر پوسته نازک تر را ترجیح می دهید، می توانید اندازه مواد را کمتر نموده و پوسته را نازک تر پهن کنید.

تنوع دادن به لایه سیب زمینی پیتزا

اگر دوست دارید پوسته پیتزا طعم سیر داشته باشد، می توانید اندازهی پودر سیر یا سیر رنده شده به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید.

برای اینکه پیتزا طعم دودی داشته باشد هم می توانید قبل از اضافه کردن مواد روی پوسته، آن را به مدت چند دقیقه زیر گریل قرار دهید.

مواد مناسب تاپینگ یا لایه رویی پیتزا

برای تهیه پیتزا سیب زمینی هم می توانید از سایر مواد دلخواه مانند قارچ، فلفل دلمه، پیاز یا زیتون برای رویه پیتزا خود بهره ببرید. پس بسته به ذائقه و سلیقه خود هر ماده اولیه ای که مدنظرتان است را انتخاب کنید.

مزایای استفاده از سیب زمینی آب پز به سیب زمینی خام برای تهیه پیتزا

این که بخواهید این پیتزا را با سیب زمینی آب پز تهیه کنید یا سیب زمینی خام کاملا به شما بستگی دارد. اما در کل پیتزایی که با سیب زمینی پخته تهیه می شود، بافت نرم تر و لطیف تری نسبت به پیتزا با سیب زمینی خام رنده شده دارد. البته نکته مهم تر هم این است که سیب زمینی آبپز نسبت به سیب زمینی خام راحت تر هضم می شود.

سیب زمینی یک گزینه عالی فاقد گلوتن

سیب زمینی به طور طبیعی فاقد گلوتن است. گلوتن پروتئینی است که در بعضی غلات مانند گندم، جو و چاودار یافت می شود. افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باید از مصرف این غلات و محصولات حاوی آن ها خودداری نمایند.

از آنجا که سیب زمینی ریشه گیاهی است و ارتباطی با غلات ندارد، برای افرادی که رژیم غذایی بدون گلوتن دارند، یک انتخاب عالی است. سیب زمینی را می توان به روش های مختلفی مانند پختن، سرخ کردن، پوره کردن و یا استفاده در تهیه نان و کیک های بدون گلوتن آماده کرد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 شهریور 1403 بروزرسانی: 12 شهریور 1403 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 2422

به "طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز با و بدون فر در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیتزا با سیب زمینی آب پز با و بدون فر در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید