زریوار، نگین غرب کشور
به گزارش مجله گرافیک، دریاچه زریوار یکی از جاذبه های دیدنی در غرب کشورمان است؟ قایق سواری در این دریاچه و چشیدن طعم ماهی کبابی های آن از مواردی است که هرساله مسافران زیادی را به سمت خود جذب می نماید. آیا می دانید چطور می توان به دریاچه زریوار رسید و برترین زمان برای رفتن به آنجا چه زمانی است؟ در ادامه مطلب هر آنچه ضروری است از زریوار بدانید آمده است.
دریاچه زریوار کجاست؟
دریاچه زریوار نگینی آبی در دل استان کردستان و در نزدیکی شهرستان مریوان است. برای رسیدن به این دریاچه می توانید راهی سنندج شوید. از آنجا مسیرتان را به سمت مریوان ادامه دهید. در نزدیکی مریوان به علت توریستی بودن این جاذبه، از هرکس بپرسید این دریاچه را خواهید یافت. علاوه بر آن دریاچه زریوار یکی از جاذبه هایی است که در تور کردستان خواهید دید.
چرا دریاچه زریوار خاص است؟
دریاچه زریوار با طولی حدود 5 کیلومتر یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین دنیا است. آب این دریاچه از چشمه های خود جوش کف دریاچه، بارندگی و آب شدن برف کوه های اطراف تامین می گردد و هیچ رودی به آن نمیریزد. همین خودجوش بودن آب دریاچه از گذشته های دور باعث ایجاد افسانه های مختلفی درباره آن شده. مثلا یکی از این افسانه ها راجع بهاین است که مردم محلی معتقدند زیر دریاچه زریوار از گذشته های دور شهری دفن شده. اطراف این دریاچه با نیزارهای بلند، منظره کوه و درختان زاگرس نشین احاطه شده. زریوار عمقی بین 3 تا 8 متر دارد. البته این اندازه بر اساس بارندگی و اندازه تبخیر آب در زمان های مختلف متفاوت خواهد بود. دریاچه زریوار در سال 1389 در لیست میراث طبیعی ایران نیز به ثبت رسید. زریوار بعلاوه در سال 97 همزمان با روز دنیای تالاب ها در کنوانسیون بین المللی رامسر، به عنوان بیست و پنجمین تالاب با ارزش دنیای ایران به ثبت رسید.
در دریاچه زریوار چه می بینیم؟
قایق سواری در دریاچه زریوار
یکی از جاذبه های دریاچه زریوار، قایق سواری با قایق های پدالی در این دریاچه است. اگر در فصل بهار و تابستان، آخر هفته ها یا تعطیلات به این دریاچه بروید گاهی برای قایق سوار شدن باید در صف بمانید. تماشای غروب آفتاب در میان این جزیره در حالی که انعکاس آن آب را طلایی نموده کادری خواهد بود که هیچ وقت از حافظه نگاه تان پاک نمی گردد.
جزیره های سیار دریاچه زریوار
در دریاچه زریوار جزیره های کوچک سبزی وجود دارد که در واقع این جزیره ها تجمع نیزارهایی هستند که ریشه شان در آب است. همین ریشه های در آب باعث می گردد که با حرکت آب این جزیره ها حرکت نمایند. میان این نیزارها نیز محلی برای استراحت پرندگان دلربای بومی و مهاجری است که گاهی یک ماهی از آب می ربایند و پس از پرواز کوتاهی دوباره روی جزیره فرود می آیند. شما با قایق های پدالی فرصت عبور از میان این جزیره های جادویی را خواهید داشت.
ماهی کبابی
شاید باورش برای تان سخت باشد اما گاهی عده ای فقط برای چشیدن طعم ماهی کبابی های این دریاچه به زریوار می آیند. این دریاچه آب شیرین، زیستگاه ماهی های لذیذی است. ماهی ها همان جا صید و کباب و تازه تازه در دکه های اطراف دریاچه سرو می شوند. اگر یکبار طعم این ماهی را بچشید مطئن باشید هر دفعه که نام ماهی بیاید مزه آن زیر زبان تان خواهد آمد.
امکانات رفاهی دریاچه زریوار
مسیر اطراف دریاچه زریوار سنگ فرش است و پیاده روی آن راحت است. علاوه بر آن وجود دکه های خوراکی، نمایشگاه های صنایع دستی، پارکینگ و سرویس بهداشتی باعث شده که این جاذبه به یک مکان پرطرفدار برای خانواده ها محسوب گردد.
چه زمانی به دریاچه زریوار برویم؟
برای قایق سواری در دریاچه زریوار برترین زمان سفر به آن، فصل بهار و تابستان است. در این زمان علاوه بر اینکه می توانید با نسیم خنک در دریاچه قایق سواری کنید، طبیعت نیز سرسبز است. فصل پاییز و زمستان این منطقه سرد خواهد بود و در زمستان سطح آب دریاچه نیز یخ می زند. البته همین یخ زدن سطح آب در زمستان جاذبه متفاوتی از دریاچه را ایجاد می نماید.
در سفر به دریاچه زریوار با خود چه ببریم؟
شما برای رفتن به این دریاچه احتیاج به وسایل خاصی ندارید. اما قطعا با انتخاب لباس و کفش راحت تجربه بهتری از گشت های تان خواهید داشت. اگر دوربین عکاسی دارید برای برداشتن آن لحظه ای درنگ نکنید در دریاچه زریوار کادرهای ماندگاری برای عکاسی وجود دارد. اگر دوربین دو چشمی نیز دارید آن را برای تماشای پرندگان همراه خود بردارید. اگر در فصل بهار، پاییز یا زمستان به زریوار رفتید حتما همراه خود لباس گرم بردارید. در آخر مانند همواره خاطرتان باشد که مراقب این میراث ملی باشید و زباله ای در آن رها نکنید.
گردآوری و تنظیم: تحریریه خبرنگاران
لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
منبع: دالاهو