دستور پخت بسیار آسان خوراک لوبیا چیتی غلیظ و خوشمزه بدون قارچ و با قارچ
به گزارش مجله گرافیک، خوراک لوبیا چیتی داغ و خوشمزه با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی یکی از و اتفاقا مقوی و گیاهی است. خوراک لوبیا چیتی یک ایده مناسب برای شام زمستانی و تابستانی و یک صبحانه انگلیسی خوشمزه است که کوچک و بزرگ دست رد به سینه آن نمی زند. خوراک لوبیا چیتی را برخی با قارچ و برخی بدون قارچ می پسندند که اتفاقا نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است. درست کردن خوراک لوبیا چیتی یا به قول قدیمی ها لوبیا گرم کار سختی نیست و به روشی بسیار ساده می توانید آن را تهیه کنید. دستور پخت خوراک لوبیا چیتی غلیظ و خوشمزه و نکاتی در خصوص طبع لوبیا چیتی و کالری آن را در مجله خبرنگاران بخوانید.
دستور پخت خوراک لوبیا چیتی غلیظ و مجلسی
مواد لازم برای 10 نفر
لوبیا چیتی: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیر: 3 حبه
گوجه فرنگی: 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه
لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لوبیا چیتی حداقل باید 12 ساعت خیس بخورد. در این مدت چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملا گرفته گردد. لوبیاها را در یک قابلمه مناسب بریزید و آب اضافه کنید. به ازای 3 لیوان لوبیا چیتی 6 لیوان آب اضافه کنید. فلفل، زردچوبه و روغن را اضافه کنید و لوبیا را روی شعله ملایم گاز بپزید. نمک را در آخر پخت اندازه کنید. در این فاصله پیاز داغ را آماده کنید. وقتی پیازها سرخ و طلایی شدند نیمی از آن را کنار بگذارید و روی بقیه گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست و سیر رنده شده بریزید و تفت دهید. آب گوجه فرنگی باید کشیده گردد و سپس این ترکیب را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید لوبیا چیتی خوب بپزد. احتمالا 3 الی 4 ساعت زمان احتیاج دارید. به نیمی دیگر از پیاز داغ را کنار گذاشته بودید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با مقداری روغن سرخ کنید. طعم خامی رب باید گرفته گردد. اواسط پخت لوبیا می توانید آن را با گوشتکوب بکوبید تا حسابی لعابدار گردد. در اواخر پخت لوبیا ترکیب پیازداغ و رب گوجه را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا خوراک لوبیا چیتی غلیظ گردد. نمک لوبیا را هم اندازه کنید و با مقداری آبلیموی تازه و در صورت دلخواه کمی گلپر میل کنید.
فوت و فن های طرز تهیه خوراک لوبیا غلیظ و خوشمزه
*برای لعاب انداختن خوراک لوبیا چیتی بعضی به آن سیب زمینی اضافه می نمایند. در صورت تمایل در اواسط پخت لوبیا 1 یا دو عدد سیب زمینی را چند قاچ کنید و داخل قابلمه لوبیا بیندازید.
*اگر خوراک لوبیا را با قارچ می پسندید قارچ اسلایس شده را با مقداری نمک و فلفل سیاه و فلفل پاپریکا و کمی روغن تفت دهید و در یک ساعت پایانی پخت لوبیا به آن اضافه کنید.
*خوراک لوبیا چیتی خودش یک غذای رژیمی است. اما اگر می خواهید آن را رژیمی تر درست کنید از روغن زیتون به جای روغن مایع بهره ببرید یا اصلا روغن مایع را خیلی کم بهره ببرید.
*طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با جو هم مرسوم است و خوراک لوبیا را حسابی لعابدار می نماید. در این صورت به ازای این مقدار لوبیا، ½ لیوان فرانسوی دسته دار از ابتدا همراه با لوبیا در قابلمه بریزید تا هر دو با هم بپزند.
*خورشت لوبیا چیتی هم یک گزینه خوشمزه برای شام و ناهار است. برای درست کردن خورشت لوبیا چیتی با مرغ یا گوشت ابتدا مرغ یا گوشت گوسفندی را با پیاز و ادویه و رب گوجه فرنگی تفت دهید و سپس لوبیا را اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز لوبیا و گوشت خوب با هم بپزند و خورشت لعاب بیندازد. خورشت لوبیا چیتی را با برنج سرو می نمایند.
*خواص لوبیا چیتی در انواع رژیم های لاغری و بدنسازی برای کاهش وزن و کم کردن سایز اثبات شده است. لوبیا چیتی نسبت به سایر انواع لوبیا پروتئین بیشتری دارد. که آن را به یک گزینه مناسب برای شام و ناهار و حتی صبحانه تبدیل می نمایند چون ساعات طولانی شما را سیر نگه می دارد. یک فنجان لوبیا چیتی 670 کالری دارد که فقط 21 کالری آن چربی است. بقیه 483 کالری آن کربوهیدرات پیچیده و دیر هضم و 165 کالری آن پروتئین است. لوبیا چیتی کلسترول ندارد و منبعی غنی از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع ویروس سرماخوردگی مثل کرونا و آنفولانزای جدید و فصلی بسیار مفید است. لوبیا چیتی سرشار از تیامین، منیزیم و نیاسین و فسفر است. مواد غذایی پر چرب سبب افزایش هورمون لپتین در خون می شوند. این هورمون میل به خوردن غذا را زیاد می نماید و باعث زیاد شدن اشتها می گردد. در یک رژیم غذایی حاوی لوبیا چیتی ترشح لپتین به کمترین میزان خود می رسد و در نتیجه از افزایش اشتها و چاقی پیشگیری می نماید. مصرف روزانه یک پیمانه لوبیا چیتی پخته کلسترول خون فرد مبتلا به کبد چرب را در فاصله زمانی 6 هفته به میزان ده درصد کاهش می دهد.
*طبع لوبیا چیتی در طب سنتی گرم و تر است.
*برای درست کردن لوبیا چیتی برای 50 نفر مقدار مواد را 5 برابر کنید.
*اگر طعم هویج را در خوراک لوبیا چیتی می پسندید در یک ساعت پایانی پخت لوبیا، یک عدد هویج را به صورت حلقه ای خرد و به آن اضافه کنید.
منبع: افق کوروشبه "دستور پخت بسیار آسان خوراک لوبیا چیتی غلیظ و خوشمزه بدون قارچ و با قارچ" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت بسیار آسان خوراک لوبیا چیتی غلیظ و خوشمزه بدون قارچ و با قارچ"
ابی 27 اسفند 1400
سلام دمتون گرم و ممنون از لطفتون؛ عالی بود به همین روش تهیه کردم معرکه بید؛ هزاران بار بایک دارید