طرز تهیه اکبر جوجه اصل؛ غذای پرطرفدار مازندران
به گزارش مجله گرافیک، با ما همراه باشید و طرز تهیه اکبر جوجه، یکی از غذاهای مشهور و پرطرفدار استان مازندران را بیاموزید، غذایی لذیذ که قطعا با طعم خود، شما را شگفت زده خواهد نمود.
اکبر جوجه یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که ریشه در شمال کشور، به ویژه استان مازندران دارد. این غذا ترکیبی خوشمزه از گوشت مرغ، برنج، رب انار و زعفران است که طعم و عطر بی نظیری دارد. راز خوشمزگی اکبر جوجه در روش پخت سنتی آن نهفته است که طعمی بی نظیر و ماندگار به آن می بخشد.
نام اکبر جوجه از رستورانی برداشته شده که برای اولین بار این غذا، در آنجا طبخ شده است. رستوران های زنجیره ای اکبرجوجه که در حال حاضر در بسیاری از شهرهای ایران فعالیت دارند، بر اساس لقب موسس این رستوران که در واقع مخترع این غذا بوده، نام گذاری شده اند. در این مقاله می توانید اطلاعات بیشتری از طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار و پیشینه این غذا به دست آورید.
با طرز تهیه اکبر جوجه آشنا شوید:
- تاریخچه اکبر جوجه
- مواد لازم اکبر جوجه
- طرز تهیه اکبر جوجه
- نکات مهم تهیه اکبر جوجه
- سفر به مازندران با طعم اکبر جوجه
تاریخچه اکبر جوجه
نام اکبر جوجه از روی موسس رستوران هایی به همین نام و خالق این غذا گرفته شده است. حدود 76 سال پیش در سال 1323، فردی به نام علی اکبر کلبادی به همراه همسرش، قهوه خانه ای را در منطقه گلوگاه جوانی مازنی تاسیس کردند.
آن ها در قهوه خانه برای مسافران یا افراد بومی منطقه، صبحانه سرو می کردند؛ اما بعدها با رونق گرفتن قهوه خانه، ناهار هم به منوی آن ها اضافه شد. مشهورترین غذای منوی این قهوه خانه، چلو جوجه بود که با جوجه محلی، رب انار و کره محلی طبخ می شد و مشتریان، عاشق آن بودند. این غذا بعدها به نام اکبر جوجه معروف شد. در واقع، نام این غذا از نام علی اکبر کلبادی، موسس این رستوران برداشته شد.
پس از جاده سازی، آن ها تصمیم گرفتند تا قهوه خانه خود را به جاده شوسه منتقل نمایند. کسب و کار آن ها در محل تازه، رونق بیشتری گرفت و پیروز شدند تا رستوران را توسعه دهند. در حال حاضر، شعبه های اصلی اکبر جوجه در شهرستان های ساری، گرگان، بابل، آمل، نوشهر، خلیل شهر، قائم شهر، گرمسار، چالوس، بابلسر، گلوگاه، بهشر، کلارآباد، اراک، ایزدشهر و شهر تهران و رودهن فعال هستند. البته این غذا را می توان در منوی رستوران های متعددی در سراسر کشور پیدا کرد.
مواد لازم اکبر جوجه
برای 2 نفر
- 1 عدد مرغ ریز
- روغن مایع سرخ کردنی به اندازه لازم
- 3 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- 50 تا 100 گرم کره
- نمک به اندازه لازم
مواد لازم برای سس مخصوص اکبر جوجه
- نصف پیمانه رب انار
- 1 قاشق غذاخوری گردوی رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 قاشق زعفران دم نموده
طرز تهیه اکبر جوجه
1. مرغ را از وسط نصف کنید و برای چندین ساعت (چهار تا 24 ساعت) در مخلوط آب و نمک قرار دهید.
2. مرغ ها را از آب و نمک درآورید و با دستمال خوب خشک کنید.
3. در یک قابلمه به قدری روغن سرخ کردنی بریزید که مرغ به طور کامل در آن غوطه ور گردد. قابلمه را روی شعله کم گاز بگذارید تا روغن کاملا گرم گردد. مرغ را داخل روغن بگذارید تا کاملا سرخ گردد.
4. در این مرحله کره و زعفران دم نموده را اضافه کنید. در قابلمه را دم کنی بگذارید و اجازه دهید که مرغ مغزپخت گردد.
5. برای تهیه سس مخصوص، رب انار، گردو و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید و در یک کاسه کوچک بریزید. سپس برای رقیق شدن آن، زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید. می توانید فقط از رب انار برای سرو غذا بهره ببرید.
6. اکبر جوجه را با برنج زعفرانی و سس مخصوص سرو کنید.
نکات مهم تهیه اکبر جوجه
- مرغ حتما باید با پوست، پخته و سرخ گردد.
- مرغ باید به مدت یک تا دو ساعت در روغن، روی حرارت کم پخته و سرخ گردد.
- اگر از جوجه کامل استفاده می کنید، حتما آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
- نباید فراموش کنید زمانی که جوجه پخته شد، حتما آن را برگردانید تا همه قسمت های آن سرخ گردد.
- بعضی از افراد، اکبر جوجه را با شیر درست می نمایند. در این روش، ابتدا باید جوجه را با آب، شیر، پیاز حلقه شده، سیر، نمک و فلفل روی گاز بگذارید تا نیم پز گردد. سپس در یک ماهیتابه گود روغن بریزید و جوجه ها را در روغن داغ بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا سرخ گردد.
سفر به مازندران با طعم اکبر جوجه
چشم اندازی سرسبز و تماشایی، آمیخته با صدای امواج دریا و بوی خاک باران خورده در استان زیبای مازندران، یکی از به یاد ماندنی ترین خاطرات همه ما در شمال کشور است. لذت مزه کردن اکبر جوجه برشته با سس انار ملس در کنار عطر برخاسته از پلوی زعفرانی از آن دسته تجربیاتی است که در سفر به مازندران، به هیچ وجه نباید آن را از دست داد. به یکی از رستوران های مشهور اکبر جوجه در شهرهای زیبای شمالی بروید و این غذای لذیذ و نوستالژیک را سفارش دهید.
اگر پیروز به طبخ این غذای لذیذ از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شدید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. نباید فراموش کنید که می توانید از اکبر جوجه خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر آن را به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار چیست؟
مرغ ریز را برای چند ساعت در مخلوط آب و نمک قرار دهید. مرغ ها را خشک نموده و در روغن فراوان سرخ کنید. کره و زعفران را به مرغ بیفزایید. در قابلمه را دمکنی بگذارید و اجازه دهید که مرغ در روغن خوب بپزد. در نهایت آن را با رب انار و برنج زعفرانی سرو کنید.
طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به چه شکلی است؟
طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به این صورت است که باید مرغ را برای مدت زمان چهار تا 24 ساعت در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا خوب مزه دار گردد؛ سپس آن را در روغن سرخ کنید و اجازه دهید که برای یک تا دو ساعت در روغن بپزد.
منبع: کجارو / parsiday.com / نمناک / reyhoon.com