حفظ محصولات کشاورزی با یاری اسپری گوجه فرنگی!

به گزارش مجله گرافیک، دانشمندان اسپانیایی با استفاده از ترکیب موجود در گوجه فرنگی، نوعی اسپری ارائه داده اند که می تواند به حفظ محصولات کشاورزی یاری کند.

حفظ محصولات کشاورزی با یاری اسپری گوجه فرنگی!

به گزارش خبرنگاران و به نقل از گیزمگ، گوجه فرنگی گیاه بادوامی است و شاید بخشی از دوام آن، ناشی از ترکیبی موسوم به هگزیل بوتیرات(HB) باشد که از خود ساطع می نماید. اکنون دانشمندان اسپانیایی دریافته اند که اسپری فراوری شده از این ترکیب می تواند به محصولات کشاورزی گوناگون یاری کند تا در برابر خشکسالی و عفونت های ناشی از باکتری دوام بیاورند.

در یک فرآیند طبیعی موسوم به ترادمش(Transpiration)، آب درون گیاه تبخیر می گردد و از منافذ کوچکی موسوم به روزنه هوایی بیرون می آید. این روزنه ها، سوراخ هایی هستند که در روپوست برگ یا دیگر اندام های گیاهی وجود دارند و برای جابه جایی گازها مورد استفاده قرار می گیرند. در همین زمان، دی اکسید کربن هوای اطراف از راه روزنه هوایی، به داخل گیاه جذب می گردد. فرآیند ترادمش از نظر ماهیت، شبیه تبخیر است و در واقع یکی از فراوریات جانبی عمل فتوسنتز به شمار می رود.

این تبادل، برای تنظیم فرآیند فتوسنتز لازم است. پژوهش جدیدی نشان می دهد که با افزایش دی اکسید کربن در این زمان، شاید دیگر احتیاجی نباشد که روزنه هوایی گیاهان برای مدت طولانی باز بماند تا دی اکسید کربن مورد احتیاج آنها تامین گردد. در اینجا احتیاج به استفاده از ترکیب هگزیل بوتیرات احساس می گردد. شکل طبیعی این ترکیب می تواند روزنه هوایی گوجه فرنگی را ببندد و جلوی خروج آب از گیاه را بگیرد تا باکتری ها وارد منافذ گیاه نشوند.

دانشمندان موسسه زیست شناسی مولکولی و سلولی گیاه(PMCB) در اسپانیا، شکل جدیدی از هگزیل بوتیرات را ارائه داده اند که روی محصولاتی مانند گوجه فرنگی، ذرت، یونجه، مرکبات و تنباکو اسپری می گردد. این کار می تواند گیاهان را از کم آبی نجات دهد و آنها را در برابر عفونت های ناشی از باکتری لکه زاویه ای برگ کدوئیان(Pseudomonas syringae) مقاوم سازد.

فراوری این ترکیب غیرسمی و موثر، ساده و کم هزینه است و تنها میزان کمی از آن می تواند کارآیی لازم را داشته باشد. اگر این ترکیب، بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد، تکمیل رشد گیاه متوقف می گردد و اگر روزنه هوایی گیاهان برای مدت طولانی بسته بماند، گیاه تقریبا به خواب فرو می رود و این به سود کشاورزان خواهد بود زیرا می توانند رسیدن محصولات را به تعویق بیاندازند تا آنها را هنگام احتیاج به بازار ارائه دهند.

پیوریفیکیشن لیزون(Purificación Lisón)، از پژوهشگران این گروه گفت: کاربرد این ترکیب در زمین های کشاورزی، به صنعت امکان می دهد تا راهبردی طبیعی برای بهبود محصولات داشته باشد. این راهبردها، محصولات کشاورزی را به سادگی و با روش های ساده و کارآمد از فشارهای زیستی و فیزیکی حفظ خواهند کرد.

مقاله این پژوهش، در مجله Frontiers in Plant Science به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 6 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 133

به "حفظ محصولات کشاورزی با یاری اسپری گوجه فرنگی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حفظ محصولات کشاورزی با یاری اسپری گوجه فرنگی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید