جاذبه های گردشگری رودبار؛ از دریاچه عروس تا درفک

به گزارش مجله گرافیک، شهرستان رودبار در گیلان به دلیل داشتن باغ های زیتون بسیار معروف است. این شهرستان نقاط گردشگری تاریخی و طبیعی منحصر به فردی دارد که گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند.

جاذبه های گردشگری رودبار؛ از دریاچه عروس تا درفک

اگر علاقمند به سفر با بهترین هزینه سفر به کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

خبرنگاران - مریم ورشوئی: برای رسیدن به گیلان سه محور شرقی، جنوبی و غربی وجود دارد. محور شرقی از چابکسر شهرستان رودسر شروع می گردد. کسانی که از مازندران وارد گیلان می شوند در ابتدا وارد چابکسر، کلاچای، رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان (از لاهیجان می توان دریک جهت فرعی وارد سیاهکل و دیلمان هم شد) آستانه اشرفیه و سپس رشت می شوند. البته باید بدانیم که چهار بخش کلاچای، چابکسر، رحیم آباد و رودسر جزو شهرستان رودسر محسوب می شوند، اما اگر از سمت تهران به گیلان می روید ابتدا باید از قزوین بگذرید تا به شهرستان رودبار برسید. این شهرستان شامل شهرهای رودبار، رستم آباد، منجیل، لوشان جیرنده، بره سر و توتکابن است. هر یک از این شهرها نیز جاذبه های گردشگری زیبا و دیدنی دارند. همچنین می توانید بهترین نوع زیتون و روغن زیتون را در رودبار تهیه کنید، زیرا رودبار شهر زیتون ایران است.

پل تاریخی لوشان

پل خشتی لوشان در شهرستان لوشان و در جهت رشت - قزوین در فاصله 93 کیلومتری مرکز استان، واقع است. این پل تاریخی و قدیمی گیلان بر خلاف بقیه پل های خشتی که قوسی هستند، به صورت پلکانی طراحی و ساخته شده است. در قسمت ورودی پل کتیبه ای وجود دارد که روی آن اطلاعاتی درباره تاریخ ساخت آن حک شده است.

سرو هزارساله هرزویل

سرو هرزویل درختی بسیار قدیمی است که در شهرک هرزویل و فاصله 2 کیلومتری شمال شرقی منجیل واقع شده است. حتی ناصرالدین شاه در سفرنامه اش از این شهرک یاد نموده است. همچنین این درخت یکی از آثار طبیعی ملی ایران و تحت حفاظت سازمان محیط زیست است. این درخت بیش از هزار سال عمر دارد و در بعضی منابع نیز عمر این سرو را 3 هزار سال عنوان نموده اند.

نیروگاه بادی منجیل

نیروگاه بادی منجیل در شهر منجیل واقع شده است. این نیروگاه انرژی جنبشی باد را به انرژی الکتریکی تبدیل می نماید. نیروگاه بادی منجیل 171 توربین دارد که حرکت آنها در کنار دریاچه سفیدرود برای گردشگران جذاب است.

سد سفیدرود منجیل

سد سفیدرود یا سد منجیل، در ابتدای رودخانه بزرگ سفیدرود در محل پیوستن دو رود قزل اوزن و شاهرود واقع شده است. دریاچه این سد بسیار دیدنی است و امکاناتی مانند آلاچیق در نزدیکی این سد سبب شده تا گردشگران از آن لذت ببرند.

چشمه ماست خور

چشمه ماست خور در دهکده ای به همین نام در 5 کیلومتری شهر رودبار و در غرب سد منجیل واقع شده است. آب این چشمه گرم و جوشان است. اهالی آب چشمه را به خزینه هایی راهنمایی و در آن ها حمام می نمایند، زیرا معتقدند استحمام در آب گرم این چشمه برای بیماری های استخوانی و روماتیسمی مفید است.

چشمه کلشتر منجیل

این چشمه حدود یک کیلومتر پایین تر از سد سفیدرود و در فاصله 500 متری جاده اصلی قزوین به رشت واقع شده است.

تپه مارلیک

تپه مارلیک یکی از 5 تپه باستانی است که در دره گوهررود در اطراف رودبار و در روستای بسیار زیبای نصفی واقع شده است. همچنین تپه مارلیک بقایای به جای مانده از تمدن باستانی متعلق به 3000 سال پیش است.

سلانسر رستم آباد

منطقه جنگلی سِلانسَر در فاصلهٔ 12 کیلومتریِ غرب شهر رستم آباد واقع شده است. این منطقه ییلاقی آب و هوای بسیار خوبی دارد. به ویژه اگر در بهار و تابستان به این منطقه سفر کنید حتما از دشت های گل و اقیانوس ابر آن لذت خواهید برد. سلانسر به روستایی برفراز ابرها معروف است.

دُرفک

درفک یا دال فک به معنی آشیانه کرکس نام قله ای آتشفشانی خاموشی در رودبار است. 20 کلبه سنگی پایین تر از این قله واقع شده است که در بهار و تابستان مورد استفاده اهالی محلی و دام ها قرار می گیرد. این منطقه یک غار یخی به طول 100 متر دارد که آب آشامیدنی بومیان را تامین می نماید و دقیقا روی قله واقع شده است. روی قله کاسه ای شکل درفک و در سمت شمال آن دیواره ای با بیش از 500 متر ارتفاع واقع شده است که دربعضی فصول زیباترین اقیانوس ابر را می توان در آن دید. برای همین طبیعت دوستان زیادی به این قله تردد می نمایند.

استخرگاه

استخرگاه نام روستایی در رستم آباد است. برای رسیدن به استخرگاه از یک جاده پرپیچ جنگلی می گذرید. این روستا به خاطر وجود 2 استخر، یکی درضلع شرقی و دیگری درضلع غربی اش معروف شده است. کنار یکی از این استخرها که شبیه دریاچه است، خانه ای قدیمی با قدمت نزدیک به 100 سال واقع شده استدارد. مناظر زیبای اطراف این استخرگاه و انعکاس تصویر این خانه قدیمی روی آب سبب شده که بسیاری برای عکاسی به این منطقه بیایند. در روزهایی که مه روستا را فرا می گیرد زیبایی آن نیز دوچندان می گردد.

سی دشت

سی دشت نیز یکی از ییلاقات دیدنی و خوش آب و هوای رودبار در 30 کیلومتری شهر رستم آباد است. این روستا در جهت کوه درفک واقع شده و به همین دلیل چشم انداز بی نظیری دارد. دشت های گل سی دشت نیز مانند دیگر ییلاقات در بهار خودنمایی می نمایند. توت فرنگی محصول اصلی سی دشت است که به همین دلیل هرساله در خرداد ماه جشنواره برداشت توت فرنگی در این منطقه برپا می گردد و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می نماید.

دریاچه ویستان

دریاچه زیبای ویستان در بره سر و در دل جنگل قرار گرفته و بسیار دیدنی است. گفته می گردد این استخر طبیعی بر اثر زلزله به وجود آمده و آبش از کوه های اطراف و چشمه ها تامین می گردد. اطراف این دریاچه را کوه های پوشیده از درخت، تپه های سرسبز و درختان بلوط، راش و بید دربرگرفته اند.

روستای انبوه

روستای تاریخی انبوه در رودبار و منطقه خوش آب و هوا و کوهستانی بخش عمارلو واقع شده است که 1300 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. قلعه چیمارود و پل تاریخی انبوه قدمت این روستا را نشان می دهد. بر اساس آنالیز باستان شناسان قدمت سکونت انسان در این روستا به 3500 سال پیش از میلاد می رسد. پل خشتی انبوه نیز که در زمان عباسیان ساخته شده از نقاط دیدنی این روستا است. قدمت سنگ های قبر مسجد جامع قدیمی روستا نیز به حدود 1200 سال پیش می رسد.

چشمه سنگرود

بی شک چشمه آب معدنی سنگرود در روستای سنگرود بخش عمارلو یکی از دیدنی های منحصربه فرد رودبار محسوب می گردد. آب این چشمه برای مداوای روماتیسم، ناراحتی های استخوانی و همچنین بیماری های پوستی موثر است.

داماش

روستای خوش آب و هوای داماش از توابع بخش عمارلو شهرستان رودبار است که در 48 کیلومتری جنوب شرقی رودبار قرار گرفته است. روستای داماش یکی از قطب های گردشگری ایران محسوب می گردد، زیرا رویشگاه گل سوسن چلچراغ است. این گل بسیار کمیاب است و فقط در دو منطقه داماش و لنکران جمهوری آذربایجان در جهان می روید. این گل در فهرست میراث طبیعی نیز ثبت شده است. بسیاری از گردشگران برای دیدن این گل در خرداد و تیر به این منطقه سفر می نمایند.

دریاچه عروس

دریاچه زیبای عروس در روستای حلیمه جان از توابع بخش رحمت آباد و بلوکات شهرستان رودبار واقع شده است. رنگ دریاچه عروس همواره مورد توجه گردشگران بوده است، زیرا این دریاچه قبل از ظهر به رنگ جنگل و در بعد از ظهر به رنگ آسمان در می آید. علت تغییر رنگ دریاچه هم وزش باد و نوعی جلبک بومی است. جلبک ها در صبح سطح دریاچه را سبز می نمایند، اما هنگام وزش باد این جلبک ها از سطح دریاچه کنار می فرایند و رنگ آبی آسمان در سطح دریاچه منعکس می گردد.

  • سفر به گیلان
  • مجله گردشگری چهارگوشه ایران
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 30 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 دی 1399 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 752

به "جاذبه های گردشگری رودبار؛ از دریاچه عروس تا درفک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری رودبار؛ از دریاچه عروس تا درفک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید