تراژدی تولدهای تقویمی در 98، 8، 8 تکرار می شود؟

به گزارش مجله گرافیک، 98، 8، 8؛ تاریخی لاکچری و احتمال صف طولانی سزارین در برخی بیمارستان ها؛ همانند آنچه که سال گذشته و به اذعان مسوولان در تاریخ 97، 7، 7 بویژه در برخی بیمارستان های خصوصی شاهد بودیم.

تراژدی تولدهای تقویمی در 98، 8، 8 تکرار می شود؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، انتخاب تاریخ تولد رُند برای نوزاد تنها به این چنین تاریخ هایی ختم نمی شود؛ به طوری که گاهی مشاهده می کنیم پدر و مادر اصرار دارند فرزندشان در تاریخ خاصی مانند سالگرد ازدواج و... به دنیا آید. در این بین برخی معتقدند اینگونه زایمان های انتخابی در تاریخ های خاص عموما در بیمارستان های خصوصی انجام می شود و زایمان به این شکل در بیمارستان های دولتی را شاهد نیستیم .

این تولدهای تقویمی در شرایطی است که پیش از این ایرج حریرچی - معاون کل وزارت بهداشت ضمن تشریح عوارض تولد زودرس نوزادان، از افزایش زایمان سزارین در برخی تاریخ های خاص در بیمارستان های خصوصی انتقاد کرده و گفته بود:بیشترین تکامل مغزی جنین در چند هفته آخر حاملگی است و این درحالیست که در کشور ما به طور میانگین در 38 هفتگی سزارین انجام می شود و به این ترتیب جنین، دو هفته از رشد مغزی محروم می شود. همچنین در صورت تمایل والدین به تولد نوزاد در تاریخی خاص یا روزهای مناسبتی، به دلیل سزارین زودرس، نوزادان بیشتر در معرض نارسایی تنفسی قرار می گیرند. علاوه بر این خود مادر نیز دچار عوارض متعدد جراحی، بیهوشی و طبی می شود .

علیرضا رییسی - معاون بهداشتی وزیر بهداشت نیز دستکاری در تاریخ تولد نوزادان و یا همان تولدهای تقویمی را فاجعه خوانده و تاکید کرده بود که متاسفانه مسئله ای که در برخی جوامع به ظاهر مترقی می بینیم این است که افراد تمایل دارند تاریخ زایمان و تولد نوزادشان را تغییر دهند و مثلا طبق روز ازدواج یا تاریخ دیگری که مد نظرشان است، زایمان را تنظیم کنند. به همین دلیل مثلا اگر قرار است کودک شان در 97.7.20 متولد شود؛ طوری برنامه ریزی می کنند که به صورت سزارین نوزاد را در 97.7.7 به دنیا آورند تا تاریخ تولد جالبی از کار درآید، اما این کار فاجعه است و واقعا اینطور رفتار کردن با سلامت نوزادان و نسل آینده کشور نگران کننده است .

وی همچنین تاکید کرده بود که دستکاری در تاریخ زایمان ها، میزان بستری نوزاد در NICU و حتی مرگ نوزادان را افزایش می دهد و واقعا باید خانواده ها را از این کار منع کنیم .

در آستانه 98، 8، 8 که احتمال می رود میزان این نوع زایمان های انتخابی افزایش یابد، عوارض دستکاری در تاریخ تولد نوزاد را با یک متخصص زنان و زایمان و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا به گفت وگو نشستیم که در پی می خوانید :

زهره داوودی مقدم-متخصص زنان، زایمان و ناباروری با اشاره به اینکه بهترین زمان زایمان در هفته 39 و یا 40 بارداری است، گفت: پس از کامل شدن 39 هفته بارداری می توانیم زایمان سزارین را انجام دهیم و تنها وقفه ای دو تا سه روزه در این میان می تواند مجاز شمرده شود. زایمان پیش از هفته 39 هفته و پس از هفته 40 می تواند خطراتی داشته باشد که سلامت مادر و نوزاد را به خطر می اندازد .

وی ضمن تاکید براینکه پزشک نباید حتی با اصرار مادر تاریخ زایمان را برای تولد نوزاد در تاریخ یا روز خاص جلو اندازد، گفت: این که برخی مادران این تقاضا را از پزشک خود دارند به آن علت است که به طور علمی نسبت به عوارض این اقدام آگاهی ندارند اما، پزشک موظف است با شرح تمام موارد به مادر او را از انجام این کار منصرف کند .

عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در ادامه به عوارض زایمان زودرس اشاره و اظهار کرد: بروز مسائل تنفسی برای نوزاد از جمله عوارضی است که حادث می شود. از آنجایی که نوزاد در جریان زایمان سزارین از مجرای زایمان رد نمی شود، مایع داخل ریه اش به خوبی تخلیه نمی شود و به همین دلیل در نوزادانی که به روش سزارین به دنیا می آیند احتمال بروز مشکل تنفسی حتی به شکل گذرا مشاهده می شود؛ حال در نظر بگیرید که قرار است سزارین پیش از موعد هم اتفاق افتد؛ پس بروز مشکل تنفسی به هیچ عنوان دور از انتظار نخواهد بود .

وی با اشاره به اینکه گاهی ممکن است به دلیل بروز سایر مسائل برای مادر مثل بالا رفتن فشارخون مجبور به زایمان زودرس باشیم، گفت: در این مواقع با دلایل علمی زایمان زودتر اتفاق می افتد و باید توجه کنند که از زمان تشکیل جنین در رحم مادر تا زمان زایمان، هر روز و هر هفته جنین تکامل پیدا می کند و این تکامل تا لحظه آخر ادامه خواهد یافت .

این متخصص زنان و زایمان در خصوص سایر عوارض زایمان زودرس گفت: زردی، مسائل گوارشی و کولیک های نوزادی و افت قندخون در نوزادانی که زودتر به دنیا می آیند، بیشتر مشاهده می شود. نکته قابل توجه آن است که افت قندخون می تواند منجر به بروز تشنج نوزادی شود که عوارض دراز مدتی با خود به همراه دارد .

وی افزود: مورد دیگری که شاید سالیان بعد به اثبات علم هم برسد این است که بچه هایی که زودتراز موعد مقرر به دنیا می آیند در سینین دبستان نسبت یه سایر همسالان خود با مسائل بیشتری برای یادگیری روبرو می شوند .

داوودی مقدم در ادامه به مسائل بیمارستانی موجود برای تولد در تاریخ های خاص اشاره کرد و گفت: در این روزهای خاص از آنجایی که تقاضا برای زایمان افزایش غیرمنطقی می یابد، مراجعه به بیمارستان زیاد شده و کار پرسنل، پرستار و جراح بسیار بیشتر می شود؛ همین امر می تواند باعث شود رسیدگی ضعیف تر شده و حتی از دقت کار نیز کاسته شود .

وی ضمن بیان اینکه در موارد نادری هم مادر تصمیم دارد زایمان طبیعی خود را به تاریخ های خاص موکول کند، شرح داد: در این موارد باید به شکل مصنوعی به مادر آمپول فشار یا اوکسی توسین تزریق کرد تا درد ایجاد شود که این کار هم با عوارض خاص خود همراه است. به طور مثال تزریق این آمپول می تواند انقباضات رحمی را از کنترل خارج کند که در پی آن میزان انقباض رحم افزایش یابد. در این حالت خون رسانی به جنین به طور موقت قطع می شود و با افت قلب جنین مجبور به سزارین اورژانس می شویم .

عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا عارضه دیگر زایمان طبیعی پیش از موعد مقرر را آتونی رحم خواند و گفت: آتونی شل شدن عضلات رحم پس از خروج جنین از رحم است. در حالت عادی رحم مادر پس از خروج جنین منقبض می شود تا به حالت اولیه خود بازشود، اما در این حالت به دلیل تزریق آمپول فشار، عضلات رحم به اصطلاح خسته شده است و منقبض نمی شود که منجر به خون ریزی شدید شده و گاهی به دلیل اینکه جلوی خون ریزی شدید را بگیریم مجبور می شویم رحم را خارج کنیم تا جان مادر را نجات دهیم .

وی در خصوص به تعویق انداختن زایمان برای رسیدن به تاریخی خاص نیز اظهار کرد: زایمان دیررس مصنوعی نداریم؛ چراکه اگر وقت زایمان برسد درد شروع شده و بچه می خواهد به دنیا بیاید؛ همچنین با دارو و قرض هم نمی توان زایمان را به تعویق انداخت. به طور کلی از هفته 37 تا 40 بارداری وقوع زایمان، طبیعی است. پس از این مهلت مقرر تا دو هفته نیز می توانیم زمان بدهیم برای به دنیا آمدن جنین اما باید در نظر گرفت که این مدت دو هفته ای باعث بروز خطراتی برای جنین می شود .

داوودی مقدم ادامه داد: در این دو هفته پرخطر مادر باید هر دو روز یکبار معاینه شده و تحت مراقبت فشرده باشد. در این مدت ممکن است آب دور جنین کاهش پیدا کند که این امر باعث تحت فشار قرار دریافت بند ناف شده و می تواند جنین را دچار مسائل قلبی کند. از طرفی احتمال این که جنین مدفوع کرده و این مدفوع را بخورد افزایش یافته و از آنجایی که این مدفوع خاصیت چسبندگی دارد می تواند باعث آسیب به ریه های نوزاد شود .

منبع:ایسنا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 27 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 593

به "تراژدی تولدهای تقویمی در 98، 8، 8 تکرار می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تراژدی تولدهای تقویمی در 98، 8، 8 تکرار می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید