با 10 فراوری کننده برتر بلوبری در آمریکا آشنا شوید
به گزارش مجله گرافیک، ده استان برتر آمریکا برای کشت بلوبری، دارای موقعیت جغرافیایی و آب وهوایی مختلف هستند. مفید بودن زغال اخته آبی موجب شده تا تمامی این 10 ایالات، عایدی بسیار بالایی از کشت این میوه به دست آورند. فراوری و فرآوری بلوبری طی ده سال گذشته، دست خوش تغییرات بسیار مثبتی در بازار جهانی، به ویژه در آمریکا شده است.
علت اصلی پیروزیت این صنعت، آگاهی عمومی مردم درمورد ارزش غذایی بالای این میوه خوشمزه است. طبق تحقیقات به دست آمده از USDA، بلوبری حاوی یک نوع فیتونوترینت آنتی اکسیدان است که از فعالیت آزادانه سلول های بنیادی در بدن جلوگیری می نماید. گفته می شود که فعالیت نادرست سلول های یاد شده، موجب بروز مسائل قلبی و حتی توسعه سرطان می شود. در حال حاضر، واشنگتن با فراوری 44.000 تن بلوبری در سال، بهترین فراوری نماینده بلوبری در آمریکا است. اجازه دهید در ادامه بیشتر با این استان ها آشنا شویم.
10. نیویورک؛ فراوری سالانه 725 تن بلوبری
نیویورک در 283 هکتار زمین زراعی خود که به کشت بلوبری اختصاص داده است، پیروز شد در سال گذشته، حدودا 725 تن از این میوه فراوری کند که این استان را در رتبه دهم پیروز ترین فراورینمایندگان بلوبری آمریکا قرار داد. انتظار می رود این اندازه، با به حداکثر رسیدن فراوری درختان بلوبری در پی آب و هوای مطلوب نیویورک، بیشتر نیز شود. هوای تابستانی نیویورک، موجب هرچه آبدار و خوشمزه تر شدن بلوبری های کشت شده در این استان می شود. فصل برداشت بلوبری در این استان، معمولا ده هفته به طول می انجامد که از اواخر ماه جولای شروع شده و در اوایل آگوست به انتها می رسد.
9. می سی سی پی؛ فراوری سالانه 3855 هزار تن بلوبری
بیشتر زمین های کشاورزی مخصوص بلوبری می سی سی پی، در بخش های جنوب شرقی این استان واقع شده است. علت این موضوع، رشد میوه بلوبری در شرایط آب و هوایی جنوب شرقی می سی سی پی، مانند جنگل های مخروطی است. چشم خرگوش، یکی از مهم ترین گونه های بلوبری کشت شده در این استان است. این گونه خاص، بلوبری بسیار باکیفیتی است که معمولا در می سی سی پی یافت می شود. از دیگر دلایل بالا بودن فراوری بلوبری در می سی سی پی، می توان به حضور کارشناسان و محققان برای کشت انواع مختلف این میوه در این استان اشاره نمود. استان می سی سی پی، در سال گذشته پیروز به فراوری 3855 هزار تن بلوبری شد.
8. فلوریدا؛ فراوری سالانه 7258 هزار تن بلوبری
تقریبا تا 20 سال گذشته، به غیر از مزارع بسیار کوچک، هیچ گونه بلوبری در فلوریدا فراوری نمی شد. فراوری بلوبری فلوریدا در سال گذشته، برابر با 7258 هزار تن بود که این استان را در زمره بزرگترین فراورینمایندگان این میوه در آمریکا قرار داد. فراوری این میوه طی سال های اخیر، به علت معرفی گونه جدیدی به نام هایبوش جنوبی که در دانشگاه فلوریدا پیشرفته، با افزایش بسیار چشمگیری روبه رو شده است. این گونه از بلوبری، احتیاج به رسیدگی بسیار کم داشته و بسیار باکیفیت نیز است. با افزایش تقاضا برای بلوبری طی سال های اخیر، فلوریدا نیز تمام کوشش خود را برای پاسخگویی به احتیاج مردم به کار گرفته است.
7. کارولینای شمالی؛ فراوری سالانه 22 هزار تن بلوبری
کارولینای شمالی مدت ها است که بین 10 فراوری نماینده برتر بلوبری در آمریکا است؛ کارولینای شمالی، این عنوان را حتی پس از اعمال محدودیت فراوری برای 8 یا 9 شهر اطراف خود نیز حفظ کرد. اگر گونه های ایده آل بلوبری فراهم بوده و شرایط خاک برای کشت مناسب باشد، بلوبری تقریبا در تمامی نقاط استان کارولینای شمالی قابل فراوری است. در بسیاری از بخش های جنوب شرقی این استان، خاک نمکی این نواحی برای کشت بلوبری مناسب نیست. البته برای فراوری بلوبری درجه یک، خاک نمکی، معمولی تلقی می شود. کارولینای شمالی در سال گذشته، پیروز به فراوری 22 هزار تن بلوبری شد.
6. کالیفرنیا؛ فراوری سالانه 24.2 هزار تن بلوبری
مزارع کشت بلوبری باکیفیت مدت زیادی نیست که در کالیفرنیا فعالیت می نمایند. بلوبری در ابتدا در جنگل های شمالی کالیفرنیا یافت می شد اما طی دهه گذشته، با توسعه فناوری و به علت تقاضای بالا برای این کالا، مزارع کشت بلوبری به سرعت در این استان افزایش یافتند. کالیفرنیا در سال گذشته، پیروز به فراوری 24.2 هزار تن بلوبری شد که این استان را در رده ششم بهترین فراورینمایندگان بلوبری آمریکا قرار می دهد. البته این اندازه فراوری بالای بلوبری، به آسانی به دست نیامد. این پیروزیت در پی کشت گونه های مختلف بلوبری های درجه یک فلوریدا و نیز توسعه فناوری حاصل شد.
5. نیوجرسی؛ فراوری سالانه 25.7 هزار تن بلوبری
در حال حاضر، نیوجرسی پنجمین فراورینماینده برتر بلوبری در آمریکا است. علی رغم کوچک بودن نیوجرسی نسبت به دیگر استان های حاضر در این لیست، این استان پیروز به فراوری 25.7 هزار تن بلوبری در سال گذشته شد. به طور شگفت انگیزی، بیشتر بلوبری فراوری شده نیوجرسی، تنها در 3.550.000 هکتار و در شهر آتلانتیک کشت می شود. بلوبری های فراوری شده در این استان، عمدتا بسته بندی شده و به بازارهای مختلف آمریکا و کانادا صادر می شوند. چیزی که موجب مرغوب بودن بلوبری های نیوجرسی می شود، آب وهوا و خاک بسیار مناسب این استان است.
4. اورگن؛ فراوری سالانه 39 هزار تن بلوبری
فراوری بلوبری اورگن طی یک و نیم دهه گذشته، به علت تقاضای بسیار بالای این کالا، تقریبا چهار برابر شده است. در حال حاضر، اورگن با فراوری سالانه 39 هزار تن بلوبری، رتبه چهارم بهترین فراورینمایندگان بلوبری آمریکا را به خود اختصاص داده است. علی رغم این که بیشتر بلوبری فراوری شده اورگن، در ویلیامت ولی کشت می شود، مقداری از این میوه نیز از ناحیه مید کلمبیا به دست می آید که اخیرا با پیروزیت بسیاری در این زمینه همراه بوده است.
3. میشیگان؛ فراوری سالانه 41.7 هزار تن بلوبری
بیشتر بلوبری میشیگان، در قسمت های جنوب غربی این استان کشت می شود؛ این نواحی دارای سفره های آب زیرزمینی فراوان و خاک بسیار ایده آل برای رشد بلوبری است. خاک این منطقه ها بسیار مرطوب و دارای قلیایی pH بین 4.5 الی 5.5 است. تقریبا 20 گونه مختلف بلوبری در میشیگان کشت می شود. فصل برداشت بلوبری در این استان معمولا از ماه ژوئن تا اکتبر به طول می انجامد. کشت بلوبری در میشیگان، صنعت بسیار پیروزی بوده و این استان در سال گذشته پیروز به فراوری 41.7 هزار تن بلوبری شد.
2. جورجیا؛ فراوری سالانه 41.72 هزار تن بلوبری
بسیاری از کشاورزان اهل جورجیا، طی سه دهه گذشته برای افزایش فراوری بلوبری خود و نیز پاسخگویی برای تقاضای بالای این میوه، بی وقفه کوشش نموده اند. فراوری بلوبری این استان با حمایت و تحقیقات دانشگاه جورجیا در این زمینه، با افزایش چشمگیری روبرو بوده است. جورجیا در سال گذشته، پیروز به فراوری 41.72 هزار تن بلوبری شد. کشاورزان جورجیایی تا همین اواخر، در زمین هایی به وسعت 1.400.000 هکتار مشغول به کشت بلوبری بودند که این ظرفیت اکنون به 8000.000 هکتار رسیده است.
1. واشنگتن؛ فراوری سالانه 44 هزار تن بلوبری
قدمت کشت بلوبری در واشنگتن، به 50 سال پیش باز می شود. در گذشته که کشت بلوبری به تازگی در واشنگتن شروع شده بود، تنها چندین کارخانه کوچک، بلوبری های فراوری شده در این استان را خریداری می کردند. بیشتر کشاورزان، مزارع کوچکی داشتند و بلوبری های خود را در همان مزارع و به طور مستقیم می فروختند. امروز، واشنگتن به بزرگترین فراورینماینده بلوبری در آمریکا تبدیل شده که توان فراوری سالانه 44 هزار تن بلوبری در سال را دارد. اگرچه واشنگتن مدت ها است که به فراوری بلوبری در بیشتر نواحی اش مشغول است، اما اخیرا کشت این میوه به منطقه ها غربی رشته کوه های کاسکاد محدود شده است. اندازه کشت بلوبری واشنگتن، طی سال های گذشته با افزایش چشمگیری رو به رو بوده است.
منبع: کجارو / worldatlas.com