فقر ویتامین دی، 8 گروه از افراد را بیشتر تهدید می نماید

به گزارش مجله گرافیک، کمبود ویتامین دی با نگرانی های بهداشتی از جمله افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، دیابت، پوکی استخوان، بیماری های قلبی و حتی شرایط های جدی دیگر از جمله سرطان پروستات ارتباط نزدیک دارد.

فقر ویتامین دی، 8 گروه از افراد را بیشتر تهدید می نماید

بعلاوه تعیین شده که شانس زنده ماندن فردی که مبتلا به فقر ویتامین دی است، پایین تر از فردی است که سطوح ویتامین دی نرمال دارد. فراوانی غذاهایی که سرشار از ویتامین دی هستند، همانند شیر و ماست و زرده تخم مرغ و ماهی کم است و یکی از برترین گزینه ها برای دریافت کافی این ویتامین، قرارگیری در معرض نور خورشید است.

به گفته متخصصان مصرف شیر عامل مهم پیشگیری از بیماری های پوکی استخوان، قلبی عروقی و دیابت نوع دو است. کارشناسان مصرف شیر را تضمین نماینده سلامت و مصرف روزانه شیر را برای تأمین ویتامین ها و کلسیم مورد احتیاج بدن ضروری می دانند.

بر اساس آخرین آمار سرانه مصرف شیر هم اینک میانگین مصرف شیر و فرآورده های لبنی در دنیا بین 350 تا 500 کیلوگرم و در ایران یک چهارم این استاندارد است.

شما با انجام یک آزمایش خون ساده می توانید متوجه سطح ویتامین دی در بدن تان شوید. اساسا گروه های پرخطری که در معرض فقر ویتامین دی هستند، از این قرارند:

افرادی که میزان زیادی چربی در بدن خود دارند: چربی ها ویتامین دی را جذب می نمایند و میزان زیاد چربی در بدن ویتامین دی بیشتری جذب می نماید و در این میان سهم کمتری برای بدن می ماند تا از آن برای اعمال حیاتی استفاده کند.

افرادی که داروهای خاصی استفاده می نمایند: مصرف نمایندگان این داروها در معرض ابتلا به فقر ویتامین دی هستند:

دارو های حاوی کورتیکو استروییدها می توانند جذب کلسیم را کاهش دهند و در متابولیسم ویتامین دی اختلال ایجاد نمایند.

دارو های حاوی ارلیستات و داروهای حاوی کلسترامین می توانند جذب ویتامین دی و دیگر ویتامین های محلول در چربی را مختل نمایند.

داروهایی که برای کنترل حملات صرع مصرف می شوند مخصوصا فنوباربیتال و فنیتوین در کار ویتامین دی اختلال ایجاد می نماید و جذب کلسیم را کاهش می دهد.

مبتلایان به افسردگی: به گفته محققان بریتانیایی افرادی که سطوح ویتامین دی پایین تری در خون خود دارند، دو برابر بیشتر از دیگران در معرض افسردگی هستند. یک فرضیه این است که ویتامین دی هورمون ها و مناطقی از مغز که مسئول تنظیم خلق و خو هستند را تحت تاثیر قرار می دهد و کمبود آن منجر به افسردگی می گردد.

بزرگسالان بالای 55 سال: هرچه پوست تیره تر می گردد، توانایی سنتز ویتامین دی به وسیله نور خورشید کاهش می یابد. بنابراین کمبود ویتامین دی در این افراد باید به وسیله مصرف غذاهای سالم شامل ماهی قزل آلا، شیر، قارچ یا غلات و آب میوه های غنی شده و در بعضی مواد مکمل های ویتامین دی جبران گردد.

افراد با پوست تیره تر: در پوست این افراد میزان بیشتری ملانین وجود دارد که همان رنگدانه است. این رنگدانه ها توانایی بدن در ساخت ویتامین دی در مقابل نور آفتاب را کاهش می دهند. اگر پوست تیره دارید باید به منابع غذایی سرشار از ویتامین دی متکی باشید نه فقط نور خورشید.

بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده: ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است یعنی جذب آن بستگی به توانایی روده در جذب چربی دارد. مبتلایان به بیماری کرون یا کولیت زخم سطوح ناکافی ویتامین دی را دارند.

کارمندان اداره ها: این افراد به دلیل عدم دریافت نور کافی خورشید از گروه های پرخطری هستند که در معرض فقر ویتامین دی قرار دارند و احتیاجمند پیروی از یک رژیم غذایی هوشمند و مصرف مکمل های ویتامین دی هستند.

گیاه خواران: محصولات حیوانی مانند قزل آلا و زرده تخم مرغ، شیر و ماست از جمله غذاهای غنی از ویتامین دی هستند که البته در میان گیاه خواران و یا مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز هوادار ندارند. اگر گیاه خوار هستید باید در پی منابع دیگر غنی از ویتامین دی مانند قارچ، و یا غلات غنی شده باشید و یا این که بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید./

منبع: prevention

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 8 شهریور 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1400 گردآورنده: cicagraphic.ir شناسه مطلب: 1876

به "فقر ویتامین دی، 8 گروه از افراد را بیشتر تهدید می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فقر ویتامین دی، 8 گروه از افراد را بیشتر تهدید می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید